×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Депутатське звернення Петра Адамика щодо неможливості додзвонитись у районні відділи соціального захисту м. Львова.

До мене як депутата Львівської міської ради часто звертаються мешканці м. Львова зі скаргами щодо неможливості додзвонитись у районні відділи соціального захисту м. Львова.


Так, розвиток у Львові системи надання соціальних послуг покладено на управління соціального захисту Львівської міської ради (далі - Управління), яке, при цьому, керується міжнародними принципами відкритості, конкурентності, ефективності із урахуванням індивідуальних потреб окремої категорії громадян. До основних завдань Управління, серед іншого, належить створення у Львові ефективної, прозорої, інноваційної, конкурентної та доступної системи соціальних послуг, сприятливих умов для функціонування установ, закладів і служб соціальної сфери різних форм власності. Саме для здійснення цих завдань, було створено єдині приймальні районних відділів соціального захисту.


Відповідно до інформації, розміщеної на сайті Львівської міської ради, прийом мешканців у районних відділах соціального захисту проводиться за попереднім записом по телефону. Записавшись на прийом, людина має можливість уникнути черг та зекономити свій час. Також, зателефонувавши, львів’яни можуть отримати консультацію по телефону, та дізнатися що саме потрібно для оформлення соціальної послуги.


Не зважаючи на таку багатообіцяючу інформацію, на практиці додзвонитись у відділи соціального захисту неможливо. Таким чином, задекларовані міжнародні принципи відкритості та ефективності зводяться нанівець, система соціальних послуг є важкодоступною, а умови для функціонування установ, закладів і служб соціальної сфери є несприятливими.


Як вихід з вищезазначеної ситуації, доцільно було б розглянути можливість запровадження так званої «гарячої лінії» з питань оформлення соціальних послугрізного характеру, що, в свою чергу, дозволить безперешкодно додзвонитись та оперативно дізнатись необхідну інформацію за принципом «гарячої лінії міста». Зважаючи на соціально-економічну ситуацію, що склалась в нашій країні, таке вирішення ситуації допоможе зменшити напругу серед соціально незахищених верств населення.


На основі усього вищезазначеного та керуючись ст.ст. 13, 21 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», ст. 49 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,-

 Прошу:

1) Надати інформацію про вжиті на сьогодні заходи для оптимізації (зокрема, покращення доступності та налагодження телефонного зв’язку) діяльності районних відділів соціального захисту Львова;
2) Вжити невідкладних заходів для вирішення зазначеної у зверненні проблеми, зокрема, розглянути можливість запровадження «гарячої лінії» з питань оформлення соціальних послуг.
Про результати розгляду цього звернення прошу повідомити мене у 10-ти денний строк.