×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

На розгляд міської влади винесли запит щодо каналізування вулиць Старого Сихова

 

Депутат Львівської міської ради Оксана Динік після зустрічей із людьми подала запит до голови Львівської міської територіальної громади А. Садового. Мікрорайон Старий Сихів має великий сектор приватної забудови, мешканці якого однією з головних своїх проблем називають неканалізовані вулиці, що не тільки впливає на якість їхнього життя, але й не дозволяє привести до належного стану інфраструктуру вулиць: дорожнє покриття, стоки тощо.

Окрім вищезазначеного, у своїх зверненнях до О. Динік як до депутата мешканці звертають увагу на погіршення екологічної безпеки району Старий Сихів, оскільки внаслідок відключення каналізаційної насосної станції на вулиці Межовій, що належить ПрАТ "Львівський електроламповий завод "ІСКРА", та неналежного функціонування індивідуальних вигрібних септиків самих мешканців поступово йде процес забруднення ґрунтових вод стічними відходами.

Під час виїзду в мікрорайон Старий Сихів встановлено, що викладені у зверненні і під час прийому факти відповідають дійсності. Фактично окремі будинки сектору приватної забудови частково каналізовані в різні роки. Отже, залежно від реального стану каналізування, різні вулиці потребуватимуть неоднакових затрат ресурсів. Важливо чітко розуміти співвідношення каналізованих і неканалізованих будинків на цих вулицях, а також існуючу можливість для підключення будинків до діючої каналізаційної мережі, щоб робити висновки про розміри витратної частини коштів з міського бюджету.

Відповідно до ухвали «Про внесення змін до ухвали міської ради від 15.09.2016 № 933 «Про продовження на 2016−2020 роки дії Комплексної програми модернізації каналізаційного господарства м. Львова на 2012−2015 роки», продовжено дію Комплексної програми модернізації каналізаційного господарства м. Львова до кінця 2021 року.

Зрозуміло, що, зважаючи на значний об’єм роботи, яка має бути виконана, відповідно і значний обсяг необхідних інвестицій, каналізування цілого району не може бути завершено протягом одного року. Проте аналіз фактичного стану дозволить спланувати цю діяльність та визначити терміни виконання робіт. Програма розвитку міста передбачає, що всі вулиці мають бути каналізовані.

Враховуючи вищевикладене, депутат О. Динік просить голову Львівської міської територіальної громади А. Садового:

  1. Доручити керівнику ЛМКП «Львівводоканал» провести обстеження та розрахунок вартості робіт щодо каналізування мікрорайону Старий Сихів в межах вулиць Надійна-Вулецька-Зелена.
  2. Після обрахунку вартості робіт визначити терміни і послідовність виконання робіт щодо каналізування зазначених вулиць.
  3. Врахувати роботи щодо каналізування зазначених вулиць при підготовці Комплексної програми модернізації водопровідно-каналізаційного господарства м. Львова на 2021−2026 роки.

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.