×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Про підсумки сесії

На останньому пленарному засіданні Львівської міської ради депутати внесли зміни до міського бюджету на 2017 рік. Відповідно до ухвали, за рахунок залишків коштів, буде збільшено обсяг міського бюджету на 2017 рік на суму 86547,3 тис. грн., у тому числі обсяг бюджету розвитку – на 74833,2 тис. грн. та обсяг загального фонду – на 11714,1 тис. грн.
Також міські обранці підтримали внесення змін до переліку об’єктів, видатки на які у 2017 році будуть проводитися за рахунок коштів бюджету розвитку міського бюджету м. Львова.
Як повідомила Ірина Кулинич, директор департаменту економічного розвитку ЛМР, відповідний перелік насамперед містить ті об’єкти, які були завершені у 2016 році, але не були профінансовані.
«Також там є речі, передбачені на виконання мирової угоди, субвенція іншим містам, які допомагають нам у вивезенні твердих побутових відходів. Відповідний проект ухвали є погоджений профільними комісіями».
Крім цього, на сесії затвердили Програму розвитку пластового руху та Львівської міської молодіжної громадської організації «Станиця Львів Пласту – Національної скаутської організації України» на 2017 рік. На реалізацію програми передбачено 2,3 млн грн. Розподіл коштів здійснюватиметься згідно з такими статтями витрат: на проведення заходів молодіжної політики у сумі 450 тис.грн; на придбання меблів для укомплектування пластових домівок у м. Львові у сумі 550 тис. грн., на закупівлю туристично-спортивного інвентарю та матеріально-технічних засобів понад 302 грн.
У місті буде втілена ще одна програма - «Програми надання фінансової підтримки громадським організаціям на закупівлю спортивної форми та спортивного інвентарю на 2017-2020 роки». Цей документ передбачатиме щорічне оголошення конкурсу, відповідно до якого учасники конкурсу матимуть змогу отримати кошти з міського бюджету м. Львова на закупівлю спортивної форми та спортивного інвентарю для забезпечення тренувального процесу та організації спортивних заходів. На реалізацію програми у бюджеті м. Львова передбачено у 2017р. - 2 млн. 825 тис. грн.
Також під час пленарного засідання було прийнято ухвалу «Про затвердження переліку комунальних підприємств, що мають суспільну цінність для територіальної громади Львова». Йдеться про два теплопостачальні підприємства - ЛМКП «Львівтеплоенерго» та ЛКП «Залізничнетеплоенерго». Директор юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич повідомила, що йдеться про можливе банкрутство двох теплопостачальних підприємств Львова.
«Зараз ми маємо нездорову ситуацію, коли НАК «Нафтогаз» України звертається до комунальних підприємств і відкриває проти них провадження. Ця ситуація викликана тим, що Кабінету міністрів України було надано доручення сформувати відповідний реєстр боржників і приступити до списання цієї заборгованості. Однак бачимо, що Кабінет Міністрів не спішить формувати такий реєстр, а максимально швидко хоче стягнути усі заборгованості. Тому, відповідно до ст.85 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», рада має право втрутитися в цю ситуацію і звернутися з клопотанням не застосовувати до суб’єкта, що має суспільну цінність, передбачені цим Законом процедури, та припинити провадження у справі банкрутства».
Окрім цього, депутати Львівської міської ради затвердили детальний план реновації території Святоюрської гори з реконструкцією прощі Святого Юра, впорядкування Митрополичих садів та пропозиціями щодо визначення місць розташування пам’ятника Митрополиту Андрею.
«Рельєф Святоюрської гори є так само об’єктом спадщини ЮНЕСКО як і сама церква св. Юра. Від місця, де починається підйом, – це є землі історико-архітектурного призначення. Тобто, тут не може бути жодного будівництва. Там може бути паркова зона, в тому числі дитячий майданчик», -повідомив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.
Також міські обранці перепрофілювали комунальні стоматологічні поліклініки у комунальні неприбуткові підприємства. Йдеться про стоматполіклініки №1, 3, 4, 5. Також утворено відповідні ліквідаційні комісії та затвердити їх персональний склад. Варто додати, що депутати Львівської міської ради на сесії виділили 8,3 млн грн на зарплату працівників комунальних стоматологічних поліклінік Львова.
На пленарному засіданні депутати Львівської міської ради затвердили програму відшкодування частини кредитів, отриманих фізичними особами на впровадження заходів з енергозбереження, реконструкції і модернізації житлових квартир та малоквартирних будинків у м. Львові на 2017-2020 роки («Енергоефективна оселя»). Метою програми є відшкодування частини кредитних коштів, залучених співвласниками житлових будинків на впровадження заходів з енергозбереження, реконструкції і модернізації квартир та малоквартирних будинків. ОСББ відшкодовуватимуть до 15% від «тіла» кредиту, проте не більше, ніж 50 тис. грн. Цьогоріч на це у бюджеті Львова закладено 2 млн. грн, у 2018 році передбачено 3 млн. грн, у 2019 і 2020 роках – по 4 млн. грн.

Результати голосування: https://www.lvivrada.gov.ua/zasidannia/rezultaty-golosuvan/item/6346-rezulytaty-golosuvannya-plenarnogo-zasidannya-26-01-2017-09-02-2017

Проекти ухвал: https://www.lvivrada.gov.ua/publichna-informaciya/proekty-uhval/item/6300-proekty-uhval-oprylyudneni-u-2017-rocia