×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Для дитячої лікарні на вул. Орлика закуплять медичне обладнання, для 8-ї лікарні та лікарні швидкої допомоги – кисневі станції

Комісія фінансів та планування бюджету підтримала блок важливих медичних питань. А саме, проект ухвали «Про закупівлю спеціалізованого медичного обладнання комунальним некомерційним підприємством “Міська дитяча клінічна лікарня м. Львова“, визначення умов і способів забезпечення виконання зобов’язань на умовах фінансового лізингу.

На умовах фінансового лізингу передбачене придбання нового медичного обладнання для лікарень м. Львова. Йдеться про закупівлю реанімаційного, нейрохірургічного обладнання для Дитячої лікарні на вул. Орлика.

Як зазначається в ухвалі, термін поставки обладнання – до 31 грудня 2021 року, строк лізингу – 36 місяців від дати, визначеної у договорі. Вартість предмета лізингу – не більше 30,2 млн. грн. Відсоткова ставка за користування лізингом – не більше 10 відсотків річних у гривнях.

Також депутати погодили закупівлю спеціалізованого медичного обладнання для комунального некомерційного підприємства “8-а міська клінічна лікарня м. Львова“ та “Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова“. Йдеться про дві кисневі станції для 8-ої лікарні, а також дві кисневі станції та 11 апаратів ШВЛ для лікарні швидкої допомоги.

Як зазначила голова комісії Наталія Шелестак, закуповувати кисневі станції  економічно вигідно, а також це - автономність від заводу, який постачає кисень.

«Ми мусимо йти на цей крок в умовах, що склались, і взяти це обладнання в лізинг. А на зекономлені кошти докупити необхідне медичне обладнання, яке вже потребують хворі».

Також члени комісії підтримали проект ухвали «Про безоплатну передачу у власність Львівської клінічної лікарні на залізничному транспорті філії “Центр охорони здоров’я“ акціонерного товариства “Українська залізниця“ кисневих концентраторів».

Начальник управління охорони здоров’я Леся Кобецька пояснила, що у зв’язку із загостренням епідеміологічної ситуації, спричиненою третьою хвилею захворюваності на COVID-19, на базі лікарні на залізничному транспорті розгорнуто 120 ліжок для надання стаціонарної допомоги. Є можливість передати з 5-ї лікарні міста Львова 50 кисневих концентраторів для потреб залізничної лікарні.