×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 125
Неможливо завантажити XML-файл
Четвер, 26 лютого 2015 02:00

Депутати затвердили детальний план території, на якій буде прокладено трамвайну колію на Сихів

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Під час сесії Львівської міської ради депутати ухвалили детальний план території у межах вул. В. Стуса, вул. Тернопільської та парку “Залізна Вода“. Серед головних завдань  - встановити червоні лінії у зв’язку з будівництвом трамваю на Сихів.

Як повідомив директор департаменту містобудування Андрій Павлів, на цей час розроблений технічний проект трамвайної колії, проект для зміни колектора, тому все це вимагало уточнення червоних ліній. Крім того, в майбутньому цей відтинок дороги передбачає трирівневу розв’язку через великий перепад висот, який може призвести до аварійних ситуацій.

«Також ця територія була невизначена у функціональному використанні, бо там колись була промислова зона – кахельний, цегельний заводи. Тому потрібно було чітко визначити, які є обмеження для забудови, щоб дати людям можливість закріпити земельні ділянки, чітко визначити їхні права на забудову, а також встановити межу Снопківського парку, який межує з проїзною частиною вулиці Стуса», - підкреслив посадовець.     

Крім цього, міські обранці затвердили детальний план території у межах вул. Б. Хмельницького, вул. Мідної, вул. Творчої.

Як повідомив Андрій Павлів, на цій території планується побудувати інженерні коридори для прокладення комунікацій, оскільки на деяких вулицях відсутнє повне каналізування. Так само недостатнім є забезпечення інженерними комунікаціями, тому передбачено  забезпечення ліній електропостачання, газо-та водовідведення.

«Для того, щоб цей район розвивався як повноцінна приватна присадибна територія, потрібне і відповідне інженерне забезпечення. А прокладати всі ці речі можна буде тільки тоді, коли розроблена містобудівна документація у  вигляді детальних планів», - пояснив Андрій Павлів.     

Зі слів посадовця, перш за все, питання виникають по проектованій хордовій лінії, яка була запроектована ще 1972 року. Але так звані червоні лінії з 70-тих років є незмінні, і  усі мешканці були попереджені про запроектовану магістраль. У цьому детальному плані не змінена транспортна структура. Під територію магістральної вулиці підпадають 14 землеволодінь, а, точніше, невелика їх частина, по 100 –  300 м. Разом з тим, в межі червоних ліній попадають 3 споруди, які були ще збудовані до 70-тих років.

«Щоважливо, з 1 січня увійшов в силу пункт закону про обов’язкову розробку містобудівної документації до того, як будуть закріплені земельні ділянки. Відтак, важливо було вчасно затвердити детальний план території у межах вул. Б. Хмельницького, вул. Мідної, вул. Творчої, аби мешканці мали можливість  отримати в оренду або у приватну власність свої земельні ділянки », - зазначив директор департаменту містобудування.

Зі слів, заступника голови комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища Андрія Білоуса, у законодавстві передбачений так званий зонінг, тобто вказання зон з різними призначеннями.  

«Затвердження детальних планів міста – це вимога законодавства і міська рада  поступово робить детальні плани території всього міста. Уже їх є кільканадцять, але такі роботи потребують коштів. Ми в міру можливостей закладаємо видатки на планування, а іноді це відбувається за кошт підприємств чи організацій, які займають певну територію в межах того чи іншого району» - повідомив Андрій Білоус.

Читати 2007 разів Останнє редагування Понеділок, 02 березня 2015 17:51