×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Подарунок чи хабар? Львівській мерії віддають будки за 2 мільйони гривень

У Львівській міськраді депутати отримали на розгляд питання про отримання безкоштовно у власність міста колишніх так званих ЦНАПів. Ці пересувні споруди урочисто відкривав Андрій Садовий перед виборами міського голови Львова у селах та селищах, які згодом приєднали до Львова. Про це розповіла депутатка ЛМР від Європейської Солідарності Олена Пелех.

Проєкт ухвали "Про прийняття безоплатно у власність Львівської міської територіальної громади тимчасових мобільних споруд" розглядала комісія комунального майна, ресурсів та історичного середовища ЛМР.

"Перед виборами у Дублянах, Зашкові та Лисиничах поставили офіси територіальної громади, тобто оті тимчасові мобільні споруди. На урочисте відкриття навіть приїжджав мер Садовий. Але такі споруди використовують виключно під час будівництва. Виявляється, ті будівлі не належали Львівській міській раді, а з бюджету міста Львова за них сплачувати орендну плату.
Львівські міські ЦНАПи тоді не мали жодного відношення до тих громад, тому що тоді Дубляни та Зашків ще належали до Жовківського району, Лисиничі - територіально прилягали до Винник.

Чи була там реальна потреба перед виборами ставити офіс Львівської громади чи ЦНАП,  я не знаю", - розповіла Олена Пелех.

У проєкті ухвали йдеться про те, у безоплатне користування мобільні споруди місту віддають ПАТ "Холдингова компанія ЕКО-ДІМ", ФОП Булах Лариса Романівна та ТзОВ "Автомобіліст Плюс".

Загальна вартість цих споруд - понад 2 мільйони гривень. Передати їх хочуть на баланс ЛКП  “Агенція ресурсів Львівської міської ради“, управлінню адміністрування послуг департаменту адміністративних послуг ЛМР.

Ось перелік так званих ЦНАПів, які дарують мерії:

1. Споруда у с. Зашків на вул. Є. Коновальця, 110-а, 80375, загальною вартістю 300 000,00 грн. (ФОП Булах Лариси Романівни).

2. Споруда із вбудованими системами відеонагляду та охоронно-тривожної сигналізації, розташовану у с. Лисиничі на вул. Т. Шевченка, 48, 81126, загальною вартістю 1 028 098,20 грн. (ПАТ "Холдингова компанія ЕКО-ДІМ").

3. Споруда у м. Дубляни на вул. Т .Шевченка, 20, загальною вартістю 798 150 грн.(ТзОВ "Автомобіліст Плюс").

Депутати поцікавилися, які документи власності є на ці споруди, однак чіткої відповіді не отримали.

Депутатка Олена Пелех готує запити щодо орендної плати, яка була сплачена за ці споруди перед виборами.
Також вона робить запити щодо відведення землі, тому що згідно із законодавством для встановлення таких споруд повинна бути відведена земля, більше того потрібна згода ДАБІ.

"Можу зробити припущення, що юридичні особи, які збудували ті споруди, дали своєрідний хабар Садовому перед виборами. А в цих спорудах люди, нібито працюючи, насправді займалися передвиборчою агітацією за Садового мера.
Виникає логічне запитання, чому Львівська міська рада платила зарплатню людям, які працювали на території ще тоді зовсім іншого району, який не належав територіально до міста Львова", - наголосила Олена Пелех.

Нагадаємо, Дубляни і Зашків станом на листопад належали до Жовківського району Львівської області, Лисиничі територіально належали до Винник, де вже був ЦНАП.

Згідно із ДБН тимчасові будівлі та споруди призначені для виконання будівельно-монтажних робіт та обслуговування працівників умов період здійснення будівельних робіт.

Більше інформації про діяльність фракції "Європейська Солідарність" читайте тут: https://www.facebook.com/faction.es.lviv.lmr/

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.