Версія для друку

Анатолій Забарило вручив подяку скульптору Володимиру Цісарику, роботи якого прикрашають вулиці міста Ченду(Китай)

Секретар Львівської міської ради Анатолій Забарило вручив подяку відомому скульптору Володимиру Цісарику. Секретар ради подякував митцю за представлення м. Львова на «Міжнародній виставці скульптурних робіт міст-побратимів Ченду (КНР) 2018», виготовлення творчих шедеврів та вагомий особистий внесок у популяризацію Львова і України в світі.

У рамках співпраці між Львовом і китайським містом Ченду львівський скульптор Володимир Цісарик взяв участь в розробці мистецького наповнення нового району Тянфу. Там було встановлено чотири композиції митця - «Сильф», «Геліос», «Морський коник» і «Солар».

Анатолій Забарило зазначив, що йдучи містом, ми бачимо красиві скульптури, але часто не знаємо, хто автор. «Нам треба більше шанувати людей, які створюють ці шедеври, а не лише їх роботи. Ми надзвичайно вдячні Вам за Вашу працю, за те, що популяризуєте Україну у цілому світі. За те, що тепер і Китай знає про Вас і Львів».  

Володимир Цісарик подякував за нагороду і відзначив поступовий розвиток міста, як мистецької столиці.

«Мені дуже приємно отримати подяку від секретаря ради, як львів’янину, як людині, яка тут виросла. Мені також дуже приємно, що я мав можливість докластись до історії Львова, до простору міста, що місто маленькими кроками стає кращими. Ви робите велику роботу і я відчуваю, як місто моє розвивається, стає кращим. І мені приємно, що я вніс теж маленьку лепту в мистецтві у розвиток міста. Це надзвичайно цінно для мене».

Додамо, що в межах міжнародної програми міст-побратимів та партнерів міста Ченду у 2018 році було запрошено сорок скульпторів із тридцяти країн світу для розробки проєктів мистецького наповнення публічного простору нового району. Від міста Львова до Ченду був запрошений скульптор Володимир Цісарик, який запропонував декілька варіантів скульптур для розташування на відкритому просторі у парку. Комісія Спілки скульпторів міста Ченду обрала для виконання чотири композиції – «Сильф», «Геліос», «Морський коник» і «Солар».

Володимир Цісарик – український скульптор. Львів'янам відомий, зокрема, за скульптурами Яна Зеги та Ігнасія Лукасевича (винахідникам гасової лампи), Пабло Пікассо, Леопольда фон Захер-Мазоха тощо.

 

 

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.