×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Чому у Львові досі не побудований сміттєпереробний завод?

Яка ситуація зараз з будівництвом сміттєпереробного заводу у Львові – про це депутат Львівської міської ради Ігор Телішевський обговорив в ефірі Народного толк-шоу.

«Як ви знаєте, збудувати сміттєпереробний завод – це багаторічна обіцянка міського голови на кожних виборах. Але що ми маємо після 10 років обіцянок? На ділянці на вул. Пластовій лише проводять підготовчі роботи, якими займається фірма, керівництво якої близьке до партії Андрія Садового. Сума цих підготовчих робіт немаленька – 41 млн гривень. Насправді, питання сміття у Львові не вирішиться доти, поки міським головою є Андрій Садовий. До нього немає довіри ні від мешканців, ні від іноземних партнерів. Крім цього, гостро стоїть питання потужностей та технології цього заводу, якщо його й побудують. Справа в тім, що лише частина сміття буде йти на переробку, решта ж доведеться десь захоронювати. Це саме стосується його проектованої потужності – 240 тис тон в рік. Хоча місто росте, збільшується і вже продукує більше сміття, ніж потужність ще не збудованого заводу», - зазначив Ігор Телішевський.

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.