×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Cквер на Горбачевського. Чи робить міська влада все можливе, щоб не допустити забудови зеленої зони?

Депутат Львівської міської ради Ігор Телішевський отримав відповідь заступника міського голови з питань містобудування Любомира Зубача щодо врегулювання ситуація довкола скверу на вул. Горбачевського, 19.

b_569_774_16777215_00_images_Академія_участі_IMG_5085vs.jpg

«На початку 2020 року міськвиконком скасував містобудівні на зведення житла. Однак, на цьому «хороші справи» міської влади закінчились. Ухвалу ЛМР щодо внесення змін до зонінгу для облаштування скверу було скасовано рішенням Львівського окружного апеляційного суду у листопаді 2019 року. Це рішення суду міська рада не оскаржувала!

Тож, станом на сьогодні, боротьба за збереження скверу триває, але дії чиновників ЛМР суттєво її ускладнюють. Звертаюсь до керівництва міста вчинити усіх можливих юридичних дій щодо недопущення забудови скверу», - зазначив Ігор Телішевський.

Нагадаємо, травні 2019 року відбулися громадські слухання щодо розроблення детального плану території (ДПТ), обмеженої вул. І. Горбачевського та Ак. А. Сахарова. На ділянці, площею 0,3893 га, передбачалось зведення  житлового будинку, однак львів’яни висловилися проти нового будівництва на місці скверу, тому що це одна з останніх вільних зелених зон, а також через те, що на території можливої забудови розташована історична вілла, зведена відомим бюро Карля Ольґерда Юраша, Євгена Червинського та Альфреда Захаревича, яка також входить до переліку пам’яток архітектури Львова.

 

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.