×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Озера на Панаса Сотника та Величковського: у Львові хочуть відновити відомі водойми

Голова екологічної комісії Львівської міської ради Ірина Оршак ініціює відновлення кількох водних об’єктів у Львові. Це озера на вул. Панаса Сотника та на вул. Величковського.

Як повідомила Ірина Оршак на своїй сторінці у фейсбуці, сьогодні спільно із колегою Ігорем Зінкевичем, представниками Шевченківської РА, «Львівводоканалом» провели обстеження водойм.

«На території біля озер на Панаса Сотника і Величковського я пропоную облаштувати зони для рекреації львів’ян. За моєї ініціативи, на першому озері торік вже провели гідрогеологію. Цього року маємо гроші на виготовлення проєкту благоустрою водойми і прилеглої території», - розповіла депутатка.

За її словами, першочергове завдання - привести озеро в гарний вигляд і зберегти природні флору і фауну. Тож експерти обстежать водойму щодо скидання нечистот і стоків з житлових будинків. Також треба виготовити детальний план території, прилеглої до водойми.

Окрім того, сьогодні обстежили джерело біля озера Стосіка – то воно є крайнім переможцем щорічного конкурсу благоустрою джерел у Львові, який кілька років тому ініціювала Ірина Оршак.

«Архітектори підготують попередній ескіз, Шевченківська РА - замовить хім-бак аналіз, а управління земресурсів визначить статус земельної ділянки. Моя мета незмінна – щороку львів’яни повинні отримати нове гарне джерело. А наші водойми із запущених місць мають стати красивими і безпечними місцями для відпочинку», - каже Ірина Оршак.

 «Я повністю підтримую такі екологічні задуми. Наприклад, дослідження показали, що озеро на Сотника «живе», воно наповнюється джерельною водою. І місто не має нехтувати такими природніми дарами. Вони мають приносити користь львів’янам», - додав Ігор Зінкевич.

 Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.