Версія для друку

Фракція «Європейська Солідарність» розробляє і пропонує впровадити у Львові концепцію «Безпечних кварталів»

Питання безпеки, своєчасного і ефективного реагування на різні надзвичайні ситуації, а також оперативне виявлення правопорушень - повинні залишатись пріоритетними, переконані депутати фракції «Європейська Солідарність» у ЛМР.

Колись місто передавало в оренду райвідділам внутрішніх справ невеликі приміщення опорних пунктів, які зараз здебільшого занедбані і не використовуються за призначенням. У кожному з районів Львова є по декілька таких опорних пунктів. Тож вважаємо за доцільне їх оновити та осучаснити, перетворивши на пункти комунікації і спостереження.

Адміністратор кожного такого пункту матиме перед собою мережу камер відеонагляду і можливість прямого зв’язку з ситуаційним центром Нацполіції. Для повноцінного функціонування мережі необхідно залучити також власників приватних камер відеоспостереження, які можуть надати адміністратору доступ до камер зовнішнього нагляду.  Всі пункти мають бути підключені до Центру Безпеки міста та загальноміської відеосистеми, яку успішно впроваджує міське управління безпеки.

Таким чином, спільне партнерство міської влади, Нацполіції і свідомих мешканців міста дозволить оперативно реагувати на події та надзвичайні ситуації, попереджати і виявляти дрібні й значні правопорушення та ефективно протидіяти злочинності.

Концепція «Безпечних кварталів» міститиме усі необхідні інструменти для забезпечення законності та правопорядку для кожного мешканця Львова, переконує депутат фракції «Європейська Солідарність» у ЛМР Юрій Моравецький:

«Ми продовжуємо спрямовувати свої зусилля на те, щоб Львів був безпечним і комфортним містом для нашого проживання. Адже концепція сучасного міста будується на забезпеченні комфортних умов життя мешканців. А впровадження таких технологій дозволить економічно використовувати всі міські системи життєдіяльності. Крім того, підвищити безпеку на вулицях, дорогах міста і знизити рівень злочинності», - розповідає депутат Юрій Моравецький.

Львів’янка Наталя вважає таку ініціативу необхідністю, адже практика інших міст показує позитивні тенденції. Концепція дасть можливість оперативніше реагувати на порушення громадського порядку, злочини та вандалізм.

Відповідний проєкт ухвали щодо програми зміцнення законності, безпеки та порядку в місті вже зареєстровано у міській раді та буде представлено депутатами на найближчому пленарному засіданні. Депутати фракції «Європейська Солідарність» закликають львів’ян ознайомитися з проєктом, адже мета цієї програми саме безпека і комфорт мешканців міста.

Разом зробимо рідне місто безпечним та сучасним!

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.