Версія для друку

У Львові ініціюють побудову першого комунального багаторівневого паркінгу в центрі міста

Депутати Львівської міської ради ініціюють ухвалу щодо відведення земельної ділянки на вул. Вороного, 4 під будівництво багаторівневого паркінгу у місті. Про це повідомляє депутат Ігор Телішевський.

Як зазначається, на цій ділянці передбачається будівництво семиповерхового готелю на 140 номерів. Інвестором є ТОВ «Ательєр». Його власниками є Назар Купибіда, керівник АТ «Концерн Галнафтогаз» Віталія Антонова, 20% належать Арсенові Шлапаку, синові колишнього депутата ЛМР та бізнесмена Романа Шлапака. І ще 20% ділять між собою брати Андрій та Лев Підлісецькі. Останній до 2019 року був народним депутатом від фракції «Самопоміч». Крім того, саме Лев Підлісецький є організатором громадських обговорень щодо будівництва готелю та одним девелоперів проєкту.

Нещодавно архітектурно-містобудівна рада при управлінні архітектури та урбаністики Львівської міськради погодила проєкт детального плану території, обмеженого вулицями Вороного, Руданського та Коперника, який передбачає готель.

Ігор Телішевський каже, що будівництво має суттєві порушення – детальний план, який розглядався кілька років тому передбачав це місце під багаторівневий паркінг, що підтверджується Генпланом міста.

«Щоб виправити цю несправедливість, ми з депутатами пропонуємо скасувати попередню ухвалу та відвести земельну ділянку для побудови на ній багаторівневого паркінгу, як це і було заплановано Генпланом. Паркінг буде комунальним», - зазначає депутат.

Він нагадав, що 23 березня 2018 року виконавчий комітет Львівської міськради надав дозвіл на розробку детального плану території, у якому має бути передбачене будівництво паркінгу.

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.