×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Медики львівського перинатального центру отримали захисні костюми

Сьогодні медики Львівського обласного клінічного перинатального центру отримали від Фонду Петра Порошенка партію захисних костюмів. Така допомога надзвичайно актуальна і доречна в умовах пандемії, адже лікарям доводиться щодня мати справу із породіллями і новонародженими малюками.

  • Зважаючи на те, що за останніх декілька днів, на жаль, маємо позитивну динаміку росту захворювання на COVID-19 на Львівщині, захист лікарів - має бути у пріоритеті, - сказав депутат Львівської міської ради від Європейської Солідарності Остап Доскіч. – За останню добу кількість хворих в області була рекордною – 42 підтверджених діагнози. Кожен п'ятий хворий - це лікар. І така статистика - лякає.

Медики перинатального центру зізнаються, що така допомога для них неабияк актуальна.

  • Ми дуже вдячні за ці захисні костюми, вони якісні, то ж коштують дорого, а придбати самі не можемо. Добре, що є ті, кому не байдужа доля, здоров’я та життя наших колег, -  говорить директор Львівського обласного клінічного перинатального центру Марія Малачинська. –

Також, сьогодні важливий день у роботі Верховної ради України - фракція Європейська Солідарність ініціювала засідання парламенту для ухвалення важливих законів щодо захисту та страхування лікарів, адже у нас кожен п’ятий хворий на коронавірус, - лікар.

Додамо, що така ініціатива Петра Порошенка прозвучала ще 10 квітня. Європейській Солідарності довелося збирати підписи за позачергове засідання парламенту з цього питання 25 днів, хоч на словах, у своєму відеозверненні президент Володимир Зеленський підтримував цю ідею.

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.