×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Кінець «епохи бідності». Виникає запитання: для кого? – депутат Іван Рудницький.

Депутат Львівської міської ради Іван Рудницький про пенсійну реформу в Україні.

Цьогоріч вперше за останні роки не відбувається індексація пенсій, як наслідок - припинена виплата так званої «13 пенсії».
Індексація повинна відбуватися за умови росту середньої заробітної плати й інфляції. В Україні середня заробітна плата виросла на 16%, інфляція сягає більше, ніж 4%.  Як результат - мав би відбутися ріст пенсій більше, аніж на 10%. Проте, у державному бюджеті це не передбачено.

Президент і одноосібно сформований ним Уряд знехтували законом та інтересами людей. Вони не передбачили належних коштів у бюджеті, не ухвалили відповідної постанови Кабміну. Влада знехтувала зацікавленнями найбідніших, хоча обіцяла, як ми пам’ятаємо, «кінець епохи бідності».

Знущання над соціальним населенням. Саме так можна охарактеризувати заяву радника прем’єр-міністра з економічних питань.

Нагадаємо, Олексій Мушак зробив скандальну заяву з приводу пенсійної реформи. Він вважає, що українці і так допомагають батькам, які в свою чергу, зобов’язані ще десь працювати. Таким чином, заявляє Олексій Мушак, пенсії як такі - не потрібні. Депутат запевняє, оскільки дефіцит Пенсійного фонду на сьогоднішні  складає більше мільярда гривень, то скасування пенсії спричинить економічний підйом.

Депутат фракції партії «Європейська Солідарність» у Львівській міській раді Іван Рудницький переконаний, що система пенсійного забезпечення – абсолютно недосконала:

«Через значний дисбаланс між розмірами мінімальної пенсії та величезними пенсіями чиновників, правоохоронців, суддів – сучасна система пенсійного забезпечення є належно неопрацьована. Якщо влада не може збільшити мінімальну пенсію, то має зекономити  бюджет пенсійного фонду обмеженням захмарних пенсій. До того ж, потрібно утворювати, в доповнення до солідарної системи пенсійного забезпечення, - накопичувальну систему. Маємо добрий досвід Європи, який доводить, що така система працює. Тоді значна кількість людей могла би розраховувати на «свої сили», свою спроможність на забезпечення у похилому віці, а не лишень сподіватися на державне забезпечення».

Європейська Солідарність у Львівсьій міській раді вимагає від «Слуг народу» якнайшвидшого подання та схвалення змін до бюджету 2020 року і проведення обов’язкової індексації пенсій.

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.