×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Річний звіт за проведену роботу у 2019 році Віталія Свіщова

За 2019 рік відбулось 15 пленарних засідань сесій Львівської міської ради, з яких я відвідав 11 засідань. Також відбулось 21 засідання постійної комісії культури, молодіжної політики та спорту, яку я очолюю, з яких я відвідав 100% засідань. 

         Для вирішення проблемних питань та надання допомоги мешканцям міста скерував 39 депутатських запитів та 152 депутатські звернення; провів 12 прийомів громадян та 21 зустріч з громадою міста.

Житлове, комунальне, інженерне господарство

        В результаті налагодженої співпраці з мешканцями міста, Шевченківською районною адміністрацією та виконавчими органами Львівської міської ради, надалі представлю те, що вдалось виконати в цій сфері за звітний період.       

       З метою створення належних умов для комфортного проживання мешканців виконано роботи та залучено кошти по наступних позиціях:

  • покрівлі за адресами: вул. Золота, 32 (капітальний ремонт – фінансування 600,00 тис. грн.), вул. Кортуміка, 10 (капітальний ремонт), вул. Грекова, 8, (часковий поточний ремонт, 2 під’їзд), вул. Ветеранів, 3 (поточний ремонт), вул. Ветеранів, 4 (поточний ремонт), вул. Шевченка, 14 (поточний ремонт), вул. Клепарівська, 2 (поточний ремонт), вул. Леонтовича, 17, 19 (поточний ремонт);
  • балкони загального користування за адресами: вул. Крехівська, 4, вул. Кортумівка, 8, вул. Кортумівка, 10, вул. Клепарівська, 3, вул. Крехівська, 10, Раппопорта, 11;
  • каналізаційні мережі за адресами: вул. Шевченка, 74, вул. Хорватська, 3;
  • заміна електрощитової за адресою: вул. Я. Пстрака, 4 (1 під’їзд);
  • здійснено аварійно-відновлювальні роботи з виведення з аварійного стану конструкційних елементів будинку за адресою: вул. Базарна, 34;
  • встановлено електропідйомник за адресою вул. Ак. Кучера, 26;
  • залучено кошти для виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт внутрішньо-квартальних доріг та тротуарів за адресами: вул. М. Сосенка, 28 –30, Золота, 30, виготовлено проекти, роботи по цих об’єктах планується розпочати у 2020 році;
  • залучено кошти для виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт внутрішньо-квартальних доріг та тротуарів за адресами: просп. Чорновола, 45 - Хімічна, 50 , виготовлено проект;
  • проведено поточний ремонт дороги на вул. Хімічній (від просп. Чорновола до вул. Джерельної).      

Медицина, освіта, культура

        Перемога року! В пологовому відділенні КНП «3-тя міська клінічна лікарня», що на вул. Я. Раппопорта, 8 запрацювала сучасна палата інтенсивної терапії для немовлят. В рамках бюджету участі закуплено сучасне обладнання загальною вартістю - понад 3,0 млн. гривень. Відтепер всі малюки нашого міста отримують якісну медичну допомогу та спостереження з перших хвилин життя. Реалізовано два Громадські проекти. Я мав за честь виступати автором цих проектів та опікуватись вищезгаданим Пологовим будинком протягом усіх етапів їх втілення.

         У сфері освіти є дві позиції, над якими спільно із керівниками ЗДО та профільними управліннями працював досить довго, але результат таки вдалось отримати, зокрема:

  • запрацював другий корпус закладу дошкільної освіти № 94 за адресою м. Львів, вул. Бортнянського, 12;
  • триває реконструкція додаткового корпусу ЗДО №96 (вул. Клепарівська, 31) з метою збільшення кількості місць для дошкільнят.

        Не оминаю й культурне життя міста. Вже традиційно, другий рік поспіль, в нашому місті відбулись урочистості з нагоди 150-річчя з дня народження легендарного Махатми Ґанді. Як голова громадської організації «Міжнародне товариство українсько-індійської дружби» долучився до таких чудових святкувань.

        Цього разу презентували фотовиставку, присвячену Махатмі Ґанді, показали про нього фільм та насолоджувались індійськими танцями.

Безпека дорожнього руху

       Важливими в моїй роботі є заходи, спрямовані на покращення безпеки дорожнього руху. В результаті:

  • сучасними ліхтарями освітлено пішохідні переходи за адресами: вул. Золота, 30, вул. Золота – вул. Яцкова;
  • облаштовано пішохідні переходи за адресами: вул. Єрошенка, 15, вул. Єрошенка, 19, вул. Золота, 15А;
  • впорядковано організацію дорожнього руху на перехресті вул. Левандівської – вул. Шевченка (в напрямку центру міста) з метою розвантаження заторів та покращення безпеки.

Спорт та розвиток дитячо-спортивної інфраструктури міста

      Як голова комісії культури, молодіжної політики та спорту багато зусиль спрямовую на розвиток спорту та покращення спортивних та дитячих об’єктів нашого міста. Як наслідок, зроблено чимало роботи, а саме:

  • споруджено сучасний мультифункційний спортивний майданчик за адресою: вул. Шевченка, 34 (територія СЗШ № 33);
  • влаштовано новий дитячий майданчик на вул. Шевченка, 146;
  • проведено поточний ремонт (заміна елементів) дитячих майданчиків, що за адресами: вул. Яцкова, 24, вул. Золота, 7, вул. Шевченка, 132 -134;
  • завдяки реалізації громадського проекту, влаштовано сучасне футбольне поле у СЗШ № 22 (м. Львів вул. Хімічна, 7). Ще у 2017 році допомагав авторові писати та подавати цей Громадський проект.

     Долучився до багатьох спортивних змагань серед дітей та молоді, а саме:

  • дитячих турнірів «Велоперегони на Золотій» та «Перегони на санчатах», організатором яких виступив Дитячий Клуб «Сокіл». У змаганнях прийняли участь діти та молодь мікрорайону навколо вулиці Золотої;                                                  
  • футбольного турніру серед шкільних команд на новозбудованому спортивному майданчику у СЗШ №33;
  • сприяв популяризації та долучився до організації таких спортивних заходів з водного поло: «Відкритий кубок Львова з водного поло 2019», «Фінал Кубка України з водного поло серед чоловіків 2019», «Чемпіонат України з водного поло серед чоловіків. Суперліга 2019», «СуперКубок України 2019» тощо.

          Приймаю участь у різноманітних конкурсних комісіях. Нещодавно, спільно з колегами, визначили переможців по програмі надання премій Львівської міської ради талановитим та перспективним спортсменам і тренерам м. Львова. На мою думку, за свій вагомий внесок у розвиток спорту міста ці люди заслуговують не тільки пошани, а й фінансової підтримки.

Активно співпрацюю з Управлінням молоді та спорту, разом багато зусиль спрямовуємо на розвиток спорту, не залишаємо без уваги жоден спортивний чи дитячий об’єкт міста, займаємось пошуком нових місць для побудови дитячих, дитячо-спортивних та спортивних майданчиків.

Також разом відвідуємо дитячо-юнацькі спортивні школи з метою проведення аналізу стану спортивного середовища у м. Львові. Працюємо над вдосконаленням останніх. Спільно з Управлінням агітуємо дітей та юнацтво до здорового способу життя, залучаємо їх до відвідування спортивних секцій та гуртків. Багато уваги приділяємо питанню Дитячих клубів у м. Львові. Працюємо над залученням коштів для відкриття нових дитячих клубів та розвитку існуючих, оскільки, саме там більшість дітей проводить своє позашкільне дозвілля і охоче відвідує їх. Таким чином, запроваджено ранкові розвиваючі групи для дітей дошкільного віку в дитячих клубах, реалізовано послугу оздоровлення та відпочинку для вихованців дитячих клубів тощо.

Благоустрій громадських просторів

           Традиційно, заручившись підтримкою громадських організацій, мешканців мікрорайону та небайдужих львів’ян впорядкували територію стадіону «Торпедо» (вул. Золота, 40А). Влаштували велику толоку, прибрали стадіон від сміття,  відновили елементи благоустрою для відвідувачів, посадили ялинки та в черговий раз довели, що стадіон потрібен громаді міста.

Ініціативи

Представлю Вашій увазі основні надбання в даному розділі:

  • Викуп стадіону «Торпедо» - одне з надважливих спільних з депутатом ЛМР Сергієм Івахом завдань 2019 року, яке вдалось втілити. Перші кроки у тривалій та наполегливій праці над поверненням з приватної власності спортивного комплексу «Торпедо» (вул. Золота, 40А) громаді міста зроблено. З бюджету розвитку виділено 7,5 мільйона гривень на викуп стадіону.
  • Перемога проекту «Дай немовляті шанс на повноцінне життя» Сучасне діагностичне обладнання в пологовий на Раппопорта, 8» у конкурсі Громадських проектів міста 2019 року, автором якого я виступив. Майже 7 000 голосів львів’ян, рекордна першість у рейтингу серед великих громадських проектів міста. В результаті, пологове відділення на Раппопорта, 8 вже наступного року отримає новітню ультразвукову систему експертного типу та інноваційну станцію спостереження за серцебиттям малюка під час пологів в кожен пологовий зал. Завдяки перемозі малого проекту доукомплектуємо палату інтенсивної терапії ще одним кувезом та обігрівачем для немовлят.

Соціальний захист. Допомога учасникам АТО. Благодійна діяльність

     Дуже важливим напрямком в моїй роботі є соціальна сфера. Так, згідно ухвали Львівської міської ради від 15.03.2007 р. № 676 «Про затвердження Положення про надання одноразової матеріальної допомоги на виконання депутатських повноважень для мешканців м. Львова», у 2019 році надав 154 матеріальні допомоги на загальну суму 200 тис. грн. малозабезпеченим та соціально-незахищеним мешканцям міста, зокрема, учасникам АТО та їх сім’ям, інвалідам 1-ї, 2-ї, 3-ї груп, багатодітним сім’ям, громадянам, що потребували невідкладних операцій тощо.

   Також, є певні напрацювання у соціальних та благодійних проектах, зокрема:                    

з нагоди міжнародного дня людей похилого віку надав підтримку учасникам «Спілки ветеранів Шевченківського району» у закупівлі сертифікатів на ліки;

  • допоміг в організації поїздки для дітей з багатодітних сімей громадської організації «Щаслива родина». Понад сорок діток відвідали місто Київ і багато цікавих та пізнавальних локацій, з них Телеканал 1+1, Музей Братів Кличків, музей «Київська Фортеця» тощо.
  • надав підтримку у закупівлі солодких подарунків на свято Миколая для дітей учасників АТО та сімей загиблих.
  • долучився до волонтерів та втілив листа до Миколая хлопчика з багатодітної, малозабезпеченої сім’ї.

        Вже декілька років поспіль активно співпрацюю із громадською організацією «Львівська обласна спілка соціального захисту бійців АТО та сімей загиблих».

Пріоритети  на 2020 рік:

  • разом з депутатом ЛМР Сергієм Івахом працюватимемо над залученям фінансування для виготовлення проекту реконструкції стадіону «Торпедо» (вул. Золота, 40А) з метою створення там сучасного спортивного комплексу;
  • минулого року не вдалось розпочати капітальний ремонт внутрішньо-квартальних доріг та тротуарів за адресами просп. Чорновола, 43,45,47 - вул. Сорочинська, 2,4,6,8, оскільки забракло фінансування (проект потребує 10,0 мільйонів гривень). Однак, у 2020 році докладу максимальних зусиль, щоб дані роботи розпочались;
  • контролюватиму питання щодо початку капітального ремонту прибудинкової території за адресами вул. Золота, 30 – вул. М. Сосенка, 28, 30;
  • контролюватиму питання щодо початку реконструкції вулиці Шевченка;

         На завершення додам, що особисто контролюю хід та якість виконання робіт,  як в окрузі, так і в місті в цілому. Також, важливим фактором є налагоджена співпраця зі всіма виконавчими органами Львівської міської ради, районними адміністраціями та комунальними підприємствами. Жодне вирішення тої чи іншої проблеми не обходиться без активної участі мешканців міста. Бувають випадки, коли не все вдається зробити у звітному році, але я не залишаю без уваги жодну проблему та наполегливо працюватиму над невирішеними завданнями у 2020 році.

        Задля покращення комунікації з мешканцями та ефективності вирішення проблем громади з 2015 року працює громадська приймальня за адресою - м. Львів, вул. Шевченка, 78.

      Важливо, що приймальня працює у постійному режимі. Тому, з понеділка по п’ятницю мешканці можуть подати свої звернення та отримати консультації від моїх помічників. Такий режим прийому громадян успішно функціонує, про що свідчить велика кількість отриманих та опрацьованих моєю командою звернень, завдяки чому було вирішено багато проблемних питань та отримано безліч пропозицій.

       На завершення, висловлю щиру подяку мешканцям за співпрацю та небайдужість до проблем міста.

Активна співпраця депутата і громадськості – запорука успішного та бажаного результату! Разом – ми сила!

 

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.