Версія для друку

Юрій Кужелюк: на Плугівському водогоні склалася катастрофічна ситуація

На Плугівському водогоні, а це гілка, яка подає воду з Золочівського району у Львів і забезпечує Личаківський район, склалася катастрофічна ситуація. Труба - в жалюгідному стані і численні прориви, які трапляються все частіше, загрожують функціонуванню водогону взагалі. Найкритичніша ситуація склалася в районі Лисинич - Глинянського тракту, що добре видно на фотографіях. Про це повідомляє депутат Львівської міської ради Юрій Кужелюк.

.jpg

«Водогін проходить через житловий квартал, що загрожує підтопленням та руйнуванням будинків, які знаходяться поруч нього. Умови праці працівників водоканалу в ситуації, що склалася, добре видно. Про тисячі кубометрів втрат води вже годі говорити. Стан труби також очевидний», - зазначає депутат.

За словами Юрія Кужелюка, зараз частина водогону перекладена.

 водоканалу.jpg

«Старі стальні труби замінено на чавунні, які будуть служити вічно, оскільки чавун не піддається корозії. Найкритичнішою залишається ситуація в районі вул. Бігової серед житлового масиву. На даний час викотовлена ПКД на перекладення дірявого водогону вздовж вулиці Глинянський Тракт. На неодноразові звернення до виконавчих органів щодо необхідності термінового фінансування робіт лунали запевнення, що це буде здійснено у 2020 році», - каже депутат ЛМР.

 1.jpg

«Зараз ми напередодні формування бюджету-2020. Вартість проведення робіт з перекладки трубопроводу доволі висока. Проте її необхідно здійснити, оскільки водогін – об’єкт критичної інфрастуктури.  Про це хочеться нагадати міським очільникам, щоб потім не забули і не сказали, що нема грошей і треба почекати. Не доводьмо ситуацію до надзвичайної!», - закликає депутат.

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.