×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Депутат-свободівець ЛМР вимагає відреставрувати старовинні фонтани

Депутат Львівської міської ради від ВО «Свобода» Андріян Гутник вимагає провести ремонтні роботи фонтанів-кульбаб перед центральним входом у Парк культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького.

Про це він заявив під час пленарного засідання сесії міської ради.

«У XIX столітті перед теперішнім входом у парк культури знаходився Пелчинський став. Саме тут у 1920 році було засновано першу школу плавання, яка безперервно діяла впродовж 95 років аж до початку Першої світової війни.

В подальші роки інфраструктура парку була суттєво перебудована. У 1970-х роках на цьому місці перед входом до парку з вул. Вітовського було споруджено фонтан – кульбаби.

Станом на сьогодні цей фонтан знаходиться у незадовільному технічному стані. Враховуючи той факт, що у 2020 році місто Львів стане епіцентром святкування 200-річчя українського плавання, прошу вжити відповідних заходів для виконання реставраційних робіт з відновлення та запуску фонтанів-кульбаб, який розташований перед центральним входом у Парк культури та відпочинку ім. Б.Хмельницького», - сказав Андріян Гутник.

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.