×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Депутати-укропівці допомагають громаді Старого Сихова відстояти дитячий майданчик

Громада мікрорайону Старий Сихів зорганізувалась та власними силами розчистила вільну від забудови комунальну ділянку. Згодом на цьому місті має постати дитячий та спортивний майданчик, який мешканці два роки безуспішно намагаються «вибити» у міської влади.

Ініціатором толоки стали місцеві мешканці. Вони розчистили ділянку: викосили бур’яни, вирівняли землю, навезли піску. Тепер громада збирає кошти, щоб закупити та встановити дитячий майданчик та спортивні тренажери.

Місцева мешканка Наталія Гураль пояснює, що у цьому мікрорайоні налічується більше сотні приватних будинків і у майже кожному з них є діти. До найближчих дитячих майданчиків звідси майже кілометр шляху, тож діти не мають близького, а – головне, безпечного місця для проведення дозвілля.

«Щоб потрапити до найближчого дитячого майданчику, потрібно перейти вул. Зелену. Тут як бонус: шалений трафік та відсутність пішохідного переходу. На останок потрібно ще й залізничну колію перейти у необлаштованому місці. Найближчий стадіон – у мікрорайоні «Пасічний», за 2 кілометри звідси», - наголошує Наталія.

7 серпня громада зустрілась з представниками мерії, де обговорили можливість виділення під дитячий та спортивний майданчик однієї з трьох вільних ділянок, що належать місту. Через тиждень чиновники мали підготувати рішення по одній з них, але не зробили цього. Мешканці скаржаться, що так відбувається вже два роки.

«На цій земельній ділянці, яку ми почали облагороджувати, є інформація, що нею зацікавились приватні особи, щоб згодом продати забудовникам. Ми вже кілька разів з ними зустрічались. Вони поводяться коректно, але їхні плани не гарантують врахування інтересів громади. Як взагалі місто може розглядати питання виділенням землі фізичним особам, коли поряд є колективне звернення громади, що проживає тут?», - наголошує мешканка.

Підтримати громаду приїхали депутати Львівської міської ради від УКРОПу. Керівник фракції Ігор Телішевський зазначив, що вони робитимуть все можливе, щоб місто виділило землю та внесло її у перелік місць для дитячих та дитячо-спортивних майданчиків.

«Ми так само побоюємось, що замість дитячого майданчика з’явиться чергова житлова забудова. Такі рішення приймаються не депутатами, а посадовими особами міської ради, тому зі своєї сторони обіцяємо мешканцям підтримку та сприяння», - додав він.

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.