×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Сквер для громади чи чергова заправка

23 травня відбудеться чергове пленарне засідання Львівської міської ради, де одним з питань порядку денного є збереження скверу по вул. Героїв УПА, 77. Фракція «Об’єднання українських патріотів - УКРОП» послідовно підтримує громаду Франківського району, яка хоче зберегти зелену зону та не допустити будівництво заправки на цьому місці.

Головою фракції УКРОП у ЛМР Ігорем Телішевським зареєстрована ухвала, прийняття якої дозволить внести цю територію в перелік скверів Франківського району, тим самим заборонивши будь яке будівництво.

«Ми наполягаємо на прийнятті цієї ухвали, щоб зберегти сквер, який однозначно потрібен громаді міста. Мешканці зорганізувались, подали проект скверу на конкурс громадського бюджету Львова та виграли. Тепер, щоб усунути всі перепони на шляху до реалізації проекту скверу, депутати повинні прийняти цю ухвалу», - заявив Ігор Телішевський.

 Додамо що, скандал щодо скверу на перетині вул. Героїв УПА та Кульпарківської спалахнув у 2018 році. Громада мікрорайону виступає проти будівництва заправки на місці зеленої зони. Це мотивувало їх подати проект скверу на конкурс громадського бюджету міста та перемогти.

 Нагадаємо, 14 лютого цього року під час пленарного засідання Львівської міської ради голова фракції «УКРОП» зачитав запит до міського голови Андрія Садового з вимогою припинити маніпуляції щодо території скверу та надати доручення підготувати усі необхідні документи для реалізації проекту Громадського бюджету – «Облаштування громадського простору в сквері на перетині вулиць Героїв УПА та Кульпарківської».

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.