Версія для друку

Веремчук закликав Садового вийти з відпустки для переговорів з областю щодо вивезення сміття зі Львова

Керівник фракції «Народний контроль» у Львівській міській раді Валерій Веремчук попереджає про можливість сміттєвого колапсу-2 у Львові уже з квітня, коли область може припинити вивезення відходів із міста. Відтак закликав міського голову Андрія Садового вийти з відпустки та сісти за стіл переговорів з головою ЛОР Олександром Ганущиним і головою ЛОДА Олегом Синюткою.

Про це від написав на своїй сторінці у Фейсбук.

«Наголошу, що ще влітку торік я застерігав мерію про можливість повторення сміттєвого колапсу. Я закликав підготувати і представити дієву стратегію для міста після завершення дії Меморандуму, щоб не виникло жодного дня простою у вивозі відходів зі Львова. Ці заклики були зігноровані. А ще була іронічні посмішки міського голови. Мовляв, а чого це ви вирішили, що зі сміттям будуть проблеми. Що ж, після 1 квітня може бути не до іронії, і не до посмішок», – написав він.

Також він нагадав, що два роки тому фракція «Народний контроль» ініціювала спільне звернення голів фракцій Львівської міської ради до Андрія Садового із вимогою негайно прийняти допомогу області, щоб припинити сміттєвий хаос у Львові. Результатом звернення стала передача управління ТПВ міста області терміном на два роки.

«Сьогодні готовий знову взяти на себе ініціативу до перемовин між містом і областю. Закликаю міського голову відволіктися від захопливого виборчого процесу бодай на кілька днів, вийти з відпустки і проявити себе як господарник. Вимагаю, сісти за стіл перемовин із головою ЛОР Олександром Ганущиним і головою ЛОДА Олегом Синюткою. Якщо потрібна підтримка, то, переконаний, що як і два роки тому депутатський корпус ЛМР знову проявить солідарність, а голови фракцій при необхідності доєднаються до процесу, щоб спільно знайти конструктивні рішення. Бо захищати і відстоювати інтереси львів’ян – наш обов’язок», – йдеться у дописі Веремчука.

 Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.