Версія для друку

Фракція УКРОП у Львівській міській раді вимагає скасування Постанови Кабміну щодо підвищення ціни на газ

На сесії Львівської міської ради депутат-укропівець Іван Гринда закликав колег-депутатів проголосувати за звернення до Прем’єр-міністра України Гройсмана В. Б. про те, що ціни на газ для населення є неприпустимим кроком, на який пішла українська влада.

«Постанову Кабінету Міністрів України № 867 від 19 жовтня 2018 року, якою встановлюються терміни і правила підвищення ціни на газ для населення можна без перебільшення назвати антиукраїнським та антинародним рішенням, - зачитав слова звернення Іван Гринда. - Показовим є висновок Державної регуляторної служби України, яка 26 жовтня не підтримала вищезгадану Постанову Уряду. Так, згідно рішення регуляторної служби, прийнята Постанова №867 від 19.10.2018 може призвести до монополізації ринку природного газу НАК «Нафтогаз України», невиконання Україною її обов’язків за договором про заснування Енергетичного співтовариства.

У Постанові також відсутній аналіз регуляторного впливу на ринкове середовище, забезпечення прав та інтересів суб’єктів господарювання, громадян та держави.

На переконання експертів з енергетичних питань, внутрішні резерви природного газу за умови ефективного використання та викорінення корупції дозволять забезпечити енергетичну незалежність держави та не йти на ультиматуми МВФ.  Розширення програми субсидій, у зв'язку з подорожчанням ціни на газ, на наше переконання є звичайним окозамилюванням та жодним чином кардинально не полегшить економічне становище українців».

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.