×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Виконком ЛМР діє поза Законом і позбавляє громадян права на доступ до публічної інформації

Про це заявляє депутатка від Української Галицької Партії Юлія Гвоздович. З цієї причини вона подала до суду.

10 квітня цього року, на наступний день після Великодніх свят, несподівано скликали позачергове засідання виконавчого комітету ЛМР. Попередньо інформації про засідання оприлюднено не було. Разом з тим ніде не було поширено порядок денний та проекти рішень. Депутатів ЛМР таки вирішили проінформувати, однак постфактум. Повідомлення на електронні скриньки розіслали о 14.01. Засідання ж розпочали о 14.00.

За словами юриста Софії Левочко: “Відповідно до ч. 3 ст. 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» внесення проектів рішень без попереднього оприлюднення може призводити до зловживань. Така практика є допустимою лише в дійсно екстрених ситуаціях - під час стихійних лих, техногенних аварій і катастроф, інших надзвичайних подій та обставин непереборної сили”.

“Виконавчий комітет ЛМР постійно нехтує вимогами завчасного оприлюднення проектів рішень. А це є суттєвим порушення Закону України та Статуту територіальної громади міста Львова. А також позбавляє права мешканців заздалегідь ознайомлюватися з рішеннями. І обмежує мене, як депутата, в праві дорадчого голосу на виконкомі та представлення інтересів громади”, - пояснює голова комісії законності ЛМР Юлія Гвоздович.

Ще на початку літа цього року депутатка подала позовну заяву з проханням визнати протиправною бездіяльність виконавчого комітету ЛМР. А також скасувати рішення, яке було прийнято з порушенням Закону та Статуту громади, про затвердження містобудівних умов та обмежень для проектування сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій, 13. Через регулярні перенесення, лише 7 листопада вдалося провести підготовче засідання суду. Найближчим часом депутатка очікує наступного засідання та судових рішень.

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.