Версія для друку

Укропівець Ігор Зінкевич переймається безпекою Львова та проблемами патрульної поліції міста

Депутат Львівської міської ради від УКРОПу Ігор Зінкевич, який співпрацює з поліцією, пояснив, чому не всі автомобілі патрульної поліції міста Львова виїжджають на чергування. За словами укропівця, останнім часом це питання йому часто ставлять львів’яни.

 «Зважаючи на те, що я вже тривалий час займаюсь темою безпеки на вулицях міста, знаю ситуацію зісередини. Справа в тому, що загалом у Львові є приблизно 110 автомобілів, які експлуатує патрульна поліція міста, з них 40 автівок, з різних причин (не лише ДТП), не використовуються. 20 з яких не експлуатуються саме через ДТП. І причиною тривалого "простою" пошкоджених авто, є те, що або страхова компанія ще не перерахувала кошти на ремонт, або немає судового рішення, на яке теж треба час. Ще 20 автомобілів не експлуатують через поломки. Тобто, приблизно 70 автомобілів зараз є в належному стані та можуть використовуватись патрульною поліцією Львова для забезпечення правопорядку», - розповів укропівець.

Проте, на думку Ігоря Зінкевича, це не є основною проблемою, через яку автомобілі не виїжджають на патрулювання вулиць.

«Ще досі не проведений тендер на затвердження страхової компанії, яка співпрацюватиме з поліцією. Минулого року взагалі була надрезонансна ситуація з "лисими" колесами автівок патрульних,  банально не переводились кошти для того, щоб "перевзути" машини. Все це в комплексі й створює таку ситуацію, яку ми зараз маємо. Однак, поліція Львова запевняє, що навіть за таких умов, намагаються максимально швидко реагувати на різноманітні злочини та підтримувати безпеку у Львові», - підсумував укропівець.