Версія для друку

Під прикриттям громадських просторів у Львові будують котеджний квартал

Саме так - розповідаючи львів’янам про відновлення Пелчинського ставу, створення креативного культурного простору Lem Stantion та побудову нових перехресть з велодоріжками, чиновники не договорюють про 10 ДВОПОВЕРХОВИХ КОТЕДЖІВ, які дивним чином мають втиснутися посеред усіх цих громадських просторів.

Мовчать у мерії, та розповідає голова фракції від Української Галицької Партії Тарас Чолій. Ось як усе виглядало покроково:

Вересень 2017 року - виконком ЛМР надає дозвіл на розроблення детального плану території у районі вул. Академіка А. Сахарова, вул. Д. Вітовського, вул. Грецької, вул. Зарицьких.

Червень 2018 року - змінюють на детальний план території у районі вул. Д. Вітовського, вул. Болгарської, вул. Академіка А. Сахарова.

Замовник розробки детального плану - Управління архітектури та урбаністики Департаменту містобудування ЛМР за кошти міського бюджету Львова.

Липень 2018 року - виконком ЛМР погоджує детальний план території у районі вул. Д. Вітовського, вул. Болгарської, вул. Академіка А. Сахарова з розробленою планувальною структурою забудови території.

“На перший погляд, ніби передбачають заходи зі збільшення площ громадських просторів: відновлення Пелчинського ставу, розчищення природних джерел на вул. Д. Вітовського, реалізація інвестиційно-привабливого проекту Lem Stantion, реконструкція проблемного перехрестя з оновленою системою пішохідного руху та велодоріжок. Але дивним чином у проекті з’явився ще й план розташування кварталу садибних забудов на 10 двоповерхових будинків, загальною площею 1350 м. кв. До того ж, паркомісця передбачають в індивідуальних гаражах. Ми обстежили цю територію: підготовчі роботи вже почалися, ділянку вирівняли, зрізаний схил за допомогою будівельної техніки, знищили зелені насадження”, - повідомив депутат Української Галицької Партії Тарас Чолій.

Депутат Чолій вимагає у мерії повідомити, у чиїй власності перебуває земельна ділянка, на якій планується житлова забудова, пояснити, чому за кошти міського бюджету розробили ДПТ, хто буде інвестором запропонованого будівництва тощо.