×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Завтра на площі Ринок зведуть концтабір

У четвер, 21 червня о 9:30 львівські активісти і депутати зберуться на акцію протесту проти скандальних забудов у місті. Такі рішучі дії спровоковані намірами звести житлові будинки на території Цитаделі. Під час акції активісти зведуть символічний концтабір з колючим дротом, а також покажуть, як зводитимуть будинки на місці загибелі тисяч людей.

 «На території Цитаделі у 1941-44 роках був нацистський концтабір Шталаг-328 для військовополонених. За ці роки через нього пройшли близько 280 тис полонених українців, поляків, бельгійців, французів… Понад 140 тисяч з них загинули від голоду, холоду, розстрілів, штучно розповсюджених епідемічних хвороб, катувань та експериментів над людьми. Впродовж радянського часу територію концтабору у своїх чорних справах використовував КДБ», - говорить Тарас Чолій, голова фракції Української Галицької Партії.

 7 червня 2018-го Львівська міська рада 46-ма голосами депутатів змінює цільове призначення ділянки у майже 4 га - для будівництва житлових багатоквартирних будинків ТзОВ “Сучасне місто”. За інформацією Youcontrol, проти ТзОВ “Сучасне місто” відкрито 5 судових проваджень, у тому числі 2 кримінальні. Компанія зареєстрована на Кіпрі і займається орендою та перепродажем нерухомості. Має аж 2 працівники - директора і бухгалтера.

 14 червня міський голова Андрій Садовий цю ухвалу ветував і заявив, що будувати житла на території цитаделі не будуть. Для подолання вето міського голови потрібно 42 голоси депутатів, а рішення - знову у порядку денному.

 Тому в четвер, 21 червня, активісти збудують перед Ратушею нацистський концтабір “Шталаг-328”. Колючий дріт, в’язні, звуки розстрілів - активісти відсторять реалії львівської цитаделі 1941-1944 років. А далі покажуть сьогодення: 7 червня 46 депутатів ЛМР голосують “за” - і концтабір перетворюється у будівельний майданчик! З будівельниками, паспортом об’єкта… Так громада Львова хоче показати, що танцювати, їсти і спати на кістках невинних жертв - це божевілля, яке ми не можемо допустити.

 Українська Галицька Партія, разом із громадськими діячами та активістами, вимагає від міського голови та всього депутатського корпусу опам’ятатися і відмовитися від спроб звести житло на кістках. Скандальні і незаконні забудови, готелі і ресторани, житлові квартали на місці тюрем і концтаборів - це руйнація нашого міста, це втрата пам’яті. Ми не можемо цього допустити.