×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Депутатський запит про дострокове розірвання договору оренди на вул. Ревуцького,9

Сергій Івах звернувся з депутатським запитом щодо  дострокового розірвання договору оренди з недобросовісним орендарем за адресою вул. Ревуцького, 9, де колись розміщувався ДНЗ.

Як повідомив депутат Львівської міської ради Сергій Івах, 30.05.2018 він взяв участь у позаплановій перевірці нежитлових приміщень загальною площею 353,3 кв.м на вул. Ревуцького, 9 у м.Львові, які передані в користування ПП «Ерудит» на підставі договору оренди.

За його словами, попри те, що договір оренди укладено 22.01.2016, а за умовами договору орендарем взято на себе зобов’язання використовувати об’єкт оренди згідно з цільовим призначенням, своєчасно здійснювати капітальний та поточний ремонт об’єкта оренди, станом на 30.05.2018 вищевказані нежитлові приміщення не використовуються за призначенням, будівля не відновлена та не приведена до технічного стану, який робить можливою використання її в якості дошкільного навчального закладу. Окрім цього, встановлено факт невідповідності об’єкта оренди технічній документації, проведення перепланувань, на які не отримано згоди управління комунальної власності як орендодавця.

"Усе вищевказане свідчить про неналежне виконання своїх зобов’язань з боку ПП «Ерудит» за договором оренди, та є підставою для ініціювання питання про розірвання договору оренди у встановленому законом порядку. Попри пільговий розмір орендної плати, визначений у договорі, а також пропорційний її розподіл між орендодавцем та балансоутримувачем, ПП «Ерудит» протягом терміну чинності договору виявляється неспроможним внести 0,12 грн. орендної плати на рахунок міського бюджету, тим самим допустивши ще одне порушення умов договору.

Питання забезпечення доступу до дошкільної освіти у м.Львові, а також розширення мережі комунальних дошкільних навчальних закладів є одним із пріоритетних для міської ради, відтак орендарі, які не виконують взятих на себе зобов’язань за договором оренди, повинні нести передбачені договором та законом заходи відповідальності".

З огляду на вищевикладене, за наслідками проведеної перевірки, Сергій Івах просить:

 Невідкладно вирішити із орендарем питання про дострокове розірвання договору оренди та зобов’язати недобросовісного орендаря повернути об’єкт оренди у володіння орендодавця в порядку, встановленому умовами договору.

  1. Відновити роботу даного комунального ДНЗ.
  2. Розробити проектно-кошторисну документацію у поточному році.
  3. Здійснити ремонтно-відновлювальні роботи у 2019р.