×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Львів’яни впорядковують стадіон "Торпедо"

Днями близько трьох сотень мешканців Львова зібралося на толоку на стадіоні «Торпедо», що на вул. Золотій, 40а. Люди зібрали дві вантажівки сміття, встановили лавки, пофарбували футбольні ворота та інше. Після великої толоки на стадіоні провели дитячий футбольний турнір «Кубок відродження «Торпедо». Однак стадіон належить не місту, а одному з банків Львова.

"Торпедо" - львів'янам! Організатори так назвали толоку і заявили про мету заходу -  добитися повернення стадіону з приватних рук на користь громади міста.

"Треба, щоб місто арену викупило для суспільних потреб. Це є чудовий об'єкт спортивної інфраструктури. З великою історією. Мусимо його відстояти, аби там не було новобуду", - розповіла місцева мешканка Любов Онишко.

Разом із мешканцями стадіон впорядковували місцеві депутати Віталій Свіщов,  Сергій Івах, Ігор Зінкевич, які працюють над поверненням стадіону у власність міста.  На думку Віталія Свіщова, «Торпедо» можна зробити мультифункційним стадіоном, а не лише футбольним.  

«Планується, щоб цей стадіон був базою для легкоатлетів, бо стадіон в ямі, вітер не задуває, і  тут зручно бігати. Ми вкопали нові лавочки  біля поля і біля роздягалень. У нас мета одна – щоб цей стадіон ожив. Він потрібен місцевим людям, бо їм фактично тут більше немає, куди піти погуляти чи потренуватися», - розповів депутат Львівської міськради від «Солідарності» Віталій Свіщов.

Нинішній власник стадіону – один із банків Львова. Однак чи відкупить місто цей об’єкт для громади, невідомо: на запити депутатів щодо «Торпедо» чіткої відповіді від мерії ще немає.

«Банк чітко задекларував,  дав офіційного листа у відповідь на наші звернення і вказав, що готовий продати обєкт для розвитку спортивної інфраструктури у Львові. Питання ціни ще не обговорювалося детально. Якщо найближчим часом від міського голови ми не почуємо чіткої позиції щодо викупу об’єктів на стадіоні, то ми запропонуємо свою версію розвитку подій. Ми покажемо, що це можна зробити навіть якщо буде супротив щодо фінансування викупу» , - наголосив депутат ЛМР від «Солідарності» Сергій Івах.

Стадіон прибирали активісти ГО «Громадська надія», ГО «Зробимо разом», ГО «Львівська міська федерація водного поло», спортсмени ватерпольного клубу «Динамо», СК «UNION» та СК «Легіон», активісти ГО «Варта 1», ГО «Розвиток Громади», ГФ «Патріот», ГО «Рабів до раю не пускають», ГО «Еко-Захист», ГО «Варта 700», ГО «Львівська обласна спілка соціального захисту бійців АТО та сімей загиблих», ГО «УСУ АТО» та учасники Станиці Львів Пласту – НСОУ.

Після толоки на «Торпедо» за Федерації футболу Львівської області влаштували футбольний дитячий турнір, у якому взяли участь 12 команд.

«Коли «Торпедо» повернуть громаді міста, ми зможемо залучити кошти програми Міністерства регіонального розвитку і Федерерації футболу України для заміни газону, встановлення трибун, освітлення, ремонту роздягалень стадіону, – наголосив голова Федерації футболу Львівської області Олександр Шевченко. – Тоді тут регулярно можна буде проводити різноманітні турніри, зокрема дитячі». 

Додамо, що понад десять років цей стадіон використовують для тренувань дітей і підлітків двох футбольних клубів – ФК "Вікторія" та "Покрова". Щодня тут відпочивають місцеві мешканці, гуляють маленькі діти.