×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Депутати Львівської міськради підтримали звернення Президента Порошенка щодо автокефалії українського православ’я

Сьогодні, 17 травня, на пленарному засіданні сесії Львівської міської ради депутат від «Солідарності» Роман Грицевич зачитав заяву до Голови Верховної Ради України Андрія Парубія та Президента України Петра Порошенка про підтримку звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія.
 
«Рішення про автокефалію сприятиме міжконфесійному і церковно-державному діалогу в Україні на засадах релігійної свободи та міжконфесійного миру, стане важливим кроком для забезпечення прав, свобод та релігійних потреб громадян.
Визнання Автокефальної Православної Церкви в Україні зміцнить єдність українського суспільства, усуне можливість деструктивного втручання зовнішніх сил у політичні й соціальні процеси в Україні.
Ми, депутати львівської міської ради, закликаємо всі органи центральної та місцевої влади, а також місцевого самоврядування всебічно сприяти визнанню Української Автокефальної Православної Церкви заради миру і єдності, свободи та процвітання Української держави», - йдеться у заяві депутатів ЛМР.
 
Нагадаємо, 20 квітня цього року Вселенському Патріарху Варфоломію передали звернення від Президента України Петра Порошенка з проханням надати Томос про визнання православної Церкви в Україні Автокефальною. За день до того звернення підтримала і Верховна Рада України.