×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Уже зараз треба напрацювати дорожню карту відмови від піскосуміші, – Свінціцький

Щоб Львів більше не опинявся в полоні потужних піщаних буревіїв навесні, потрібно придбати нові порохотяги для прибирання вулиць, а з часом узагалі відмовитися від використання шкідливої піскосуміші.

Про це під час сесії Львівської міської ради заявив заступник голови інженерної комісії ЛМР, депутат фракції «Народний контроль» Віталій Свінціцький.

«Місто має лише два порохотяги, які прибирають два райони Львова. Цього недостатньо, аби своєчасно прибирати всі вулиці міста. Тож прошу департамент житлово-комунального господарства підготувати  підрахунки, скільки порохотягів ще потрібно придбати і скільки вони коштуватимуть. Цю інформацію надати депутатам для вивчення», – звернувся до заступника міського голови з питань ЖКГ Сергія Бабака Свінціцький.

Також він висловив нерозуміння, чому профільні чиновники вперто переконують, що відмова від піскосуміші є недоцільною та невигідною для Львова.

«Сьогодні вже самі львів’яни підготували е-петицію про відмову від шкідливої піскосуміші.  Петиція отримала масову підтримку серед громади. А саме такі петиції –  це озвучення проблем, які містян турбують найбільше. Та в мене складається враження, що чиновники більше турбються про бюджет, аніж про комфорт та здоров’я містян. Це неправильний  підхід. Відтак вимагаю від департаменту ЖКК негайно напрацювати чітку дорожню карту відмови від піскосуміші та переходу на сучасні засоби проти ожеледиці на дорогах», – наголосив Віталій Свінціцький.