×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Де знайти ґрунт для рекультивації сміттєзвалища?

Сергій Івах пропонує рекомендувати забудовникам передавати ґрунт з котлованів для рекультивації Грибовицького сміттєзвалища.

Вже два роки Львівська міська рада активно працює над комплексом рішень, пов’язаних із вирішенням проблеми сміття у місті. Крім цього, у цьому році заплановано рекультивувати Грибовицький полігон твердих побутових відходів. Йдеться у депутатському зверненні на ім’я міського голови Андрія Садового.

«Рекультивація сміттєзвалища передбачає перекриття ділянок полігону ґрунтом. Відтак ґрунт є одним з потрібних ресурсів для проведення рекультивації. Враховуючи те, що Грибовицьке сміттєзвалище є третім за розміром у Європі та займає понад 33 га площі, необхідно заздалегідь передбачити необхідні засоби для його відновлення, а саме, достатню кількість ґрунту», - зазначає Сергій Івах.   

Відтак, депутат просить рекомендувати забудовникам розглянути можливість передачі ґрунту Львівській міській раді, добутого при розриті котловану під час будівництва для використання його в рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. У подальшому, на думку Сергія Іваха, це рішення дало б змогу економити десятки тисяч мільйонів гривень з бюджету міста.