×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

«Львівелектротранс» має надати повну розкладку складових тарифу на проїзд, – Веремчук

«Львівелектротранс» має надати детальну розкладку складової свого тарифу, якщо хоче довести доцільність підняття вартості проїзду у трамваях і тролейбусах. Про це в ефірі телеканалу НТА заявив керівник фракції «Народний контроль» у Львівській міській раді, представник бюджетної комісії Валерій Веремчук.

«Щороку із бюджету міста комунальні підприємства отримують величезні дотації. Цьогоріч ­– це понад 1,3 млрд грн. ««Львівелектротранс» також  «з’їдає» чимало. Десятки мільйонів. Насправді вже сьогодні проїзд електротранспортом вартує більше 3-х гривень. Платять і пасажири, і місто з бюджету коштами платників податків. Але є питання щодо ефективності використання цих грошей. Наприклад, чому взимку більшість вагонів не опалювалися, чому щодня бачимо поламані трамваї. Тож чи маємо платити ще більше?», – говорить депутат. 

За його словами, якщо чиновники готові показати чітку розкладку тарифу і по пунктах довести містянам, що собівартість проїзду становить 4-5 грн, то тоді можна конструктивно дискутувати про підняття тарифу. Якщо ж чиновники не мають такої інформації, то і теми для розмови нема

«Тариф – це економічна категорія. Цифри, суми, платежі. І поки ми не бачимо повної розкладки складової  тарифу від «Львівелектротрансу», то будь-які дискусії про доцільність чи недоцільність підняття вартості проїзду у трамваях-тролейбусах – філософія», – резюмував Веремчук.