×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

На черговому засіданні комісії архітектури проведуть спільне засідання щодо стану виконання нової Комплексної схеми

Під час комісії архітектури, містобудування та історичного середовища ЛМР депутати ухвалили рішення провести засідання, на якому обговорять виготовлення нової Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд у м. Львові.

Члени комісії заслухали інформацію начальника відділу архітектурно-художнього оформлення міста Віктора Пецуха, який розповів про виготовлення нової Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд та причини затримки термінів  її виконання. Віктор Пецух зауважив, що наразі триває збір даних щодо всіх тимчасових споруд в місті та що схема, можливо, буде повністю готова не у травні, як передбачалось, а не раніше жовтня.   

За словами секретаря комісії архітектури, містобудування та історичного середовища ЛМР Сергія Іваха, за час роботи комісії із комплексної схеми було вилучено приблизно 200 незаконних тимчасових споруд. Відтак, члени комісії хотіли б отримати чіткі роз’яснення щодо стану виконання демонтажу цих споруд.

«На наступне засідання ми запросили представників управління архітектури, АТУ, який безпосередньо відповідальний за демонтаж всіх незаконних тимчасових споруд, а також представників районних адміністрацій Львова для того, щоб вони нам подали інформацію, що відбулось за два роки. Адже в той час, коли ми приймаємо рішення про зменшення кількості ТС, натомість бачимо їх все більше і більше. МАФи ростуть не тільки на бокових вуличках, а впритул до магістральних доріг, в двох-трьох метрах, що може створювати додаткову аварійну ситуацію», - зазначив Сергій Івах.

На думку секретаря комісії, продовження терміну тимчасових споруд на  тривалий час - це чергове затягування часу.

«Впорядкування тимчасових споруд – одне з основних в місті питань, тому потрібно поставити крапку в цій історії, а не відтягувати ще на рік. З цього приводу запропонував провести спільне засідання, щоб ми з’ясували всі обставини. Наприклад, чому представники управління архітектури посилаються на рішення судів і, разом з тим, забули про Положення про благоустрій, в якому чітко зазначено, що міська рада може без будь-якого рішення суду демонтовувати незаконні тимчасові споруди», - резюмував Сергій Івах.