Версія для друку

З ініціативи УКРОПу Львівська міськрада закликала парламент заборонити російський бізнес в Україні

Під час сесії Львівської міської ради депутати звернулись до Голови Верховної Ради Андрія Парубія з вимогою невідкладно винести на розгляд парламенту законопроект № 8117, який передбачає беззастережну заборону господарської діяльності на території України державних та муніципальних компаній країни-агресора, всіх юридичних осіб, заснованих державою-агресором та її резидентами, і фізичних осіб громадян країни-агресора, всіх пов'язаних із ними осіб, власників, бенефіціарів.

Відповідне звернення озвучив голова фракції партії УКРОП Ігор Телішевський.

В ухваленому документі, зокрема, йдеться:

«За чотири роки війни українська влада не спромоглася дати рішучої відсічі агресору в жодній сфері. Антиросійські санкції, визнання Російської Федерації агресором – цього виявилося замало, щоб похитнути загарбницькі наміри Кремля щодо України. Щоб перемогти у війні, Україні слід діяти рішучіше. Ми повинні бити точно в ціль – по Путіну і його свиті. Його сильне й водночас слабке місце – гроші. Санкції, які запроваджує міжнародна спільнота проти Російської Федерації, спрямовані на те, щоб похитнути соціальну стабільність у Росії. Водночас вони є болючими для найближчого оточення Путіна, яке рано чи пізно може скинути свого вождя. Україна ж продовжує імітувати санкції і дає росіянам спокійно заробляти на своїй території».

«Москва активно збирає гроші й через третіх осіб. Так, «Роснєфть» продала свої активи швейцарській компанії, власник якої має тісні зв’язки з кумом Путіна Віктором Медведчуком. Ворог фактично хазяйнує у нас у тилу і завдає удару нам у спину. І ми маємо його звідси вигнати. Не просто дати розпродати свій бізнес і спокійно піти, а вирубати під корінь. У Верховній Раді України зареєстрований проект закону № 8117, який спрямований на заборону роботи в Україні не тільки юридичним особам – резидентам країни-агресора, а й підприємствам, які зареєстровані у третіх країнах, але мають кінцевих бенефіціарів з Росії», – наголосив укропівець Ігор Телішевський.

Звернення укропівців підтримали 34 депутати Львівської міськради.

Довідка УКРОПу. Зараз в Україні ведуть діяльність вісім банків з російським державним і приватним капіталом. Частка шести з них складає близько 30% статутного капіталу всієї банківської системи України. Росіяни володіють величезним торговельним центром у Києві та однією з відомих мереж зв’язку.