×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Депутати взяли участь у досліджені для Амстердамського університету

У Львівській міській раді пройшла зустріч депутатів із різних фракцій з науковцем з Амстердамського університету Ніком Массі, на якій обговорили тему внутрішніх переселенців з Криму.

Нік Массі проводить дослідження з антропології про кримських переселенців у Львові, він поцікавився у депутатів та чиновників міської ради про підприємництво,  підтримку місцевого населення та влади, ініціативи й механізми виживання у новому середовищі переселенців із тимчасово окупованого півострова.

«На Заході чимало говорять про переселенців, зокрема із Сирії. Однак куди рідше піднімають тему переселенців усередині країн. Мені особливо цікаво дізнатися, як у вас впоралися із кризою, бо Україна ж займає п’яте місце у світі за кількістю внутрішньо переміщених осіб», - розповів Нік Мессі.

Участь у фокус-групі взяли Володимир Роп’як (БПП «Солідарність»), Оксана Рубай (Самопоміч), Ігор Дякович (Українська Галицька Партія) та Юлій Рудницький (Свобода) .

«Пан Мессі був позитивно налаштований, видно було, що він хоче дослідити  й систематизувати дані про проблему переселенців в Україні. Враження про зустріч залишилися хороші, це добре, що іноземці проявляють інтерес до ситуації в нашій країні, хочуть якось допомогти», - додав депутат Володимир Роп’як.

Аналогічну бесіду іноземний науковець провів із групою чиновників Львівської міської ради.