×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Депутатський запит щодо законних підстав зведення багатоквартирного будинку на вулиці Старознесенській у м. Львові

До мене звернулася ініціативна група мешканців, які занепокоєні розширенням готелю «Кавальєр» та зведенням багатоквартирного будинку у форматі апарт-готелю – квартир готельного типу, які використовують як друге житло для тимчасового проживання.

Будівлі проектованого комплексу, відповідно до представлених на обговоренні документів, планують розмістити на вулиці Старознесенській, 66. Загальна площа комплексу становитиме 16, 5 тисячі м.кв. Як вказано в пояснювальній записці до слухань, вся територія проектування включена до регіонального ландшафтного парку «Знесіння».

Найбільше занепокоєння громади Знесіння стосуються поверховості зведення майбутнього готельного комплексу. Адже, згідно затвердженого плану зонування Личаківського р-ну, у межах, охоплених детальним планом території, маємо зону Ж-1,тобто садибно одно- або двох-поверхову забудову. Натомість проектом ДПТ передбачено висоту проектованого багатоквартирного житлового будинку типу апарт-готель 4-5 поверхів. Крім цього, мешканці Знесіння наголошують, що будівництво вестиметься у історичному ареалі і в охоронній зоні пам’ятки архітектури – Церкви  Вознесіння Господнього.      

 На  підставі вищевикладеного, керуючись частиною 4 ст. 12, ст. 13, 14, 15, 17 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад»,

 Прошу:

 -  Надати юридично обґрунтовані пояснення щодо розроблення Детального плану територій, обмеженою вулицею Старознесенською та Регіональним ландшафтним парком «Знесіння» та заміну цільового та функціонального призначення ділянок у відповідності до Законів України «Про охорону культурної спадщини» та  «Про природо-заповідний фон України».