×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Топ 5 справ, що вдалось зробити у 2017 році

Рік був емоційним та непростим. Але вдалось зробити чимало. Досвід показує - позитивного результату вдається досягти тоді, коли об’єднуються депутати, районна та міська влади, підключаються конструктивні активісти мікрорайону, ініціатива іде знизу. Коли  бажання вирішити проблему стає важливішим, ніж особисті цілі – справи зрушуються з мертвої точки. 

Втім, є речі, які дуже заважають у роботі депутатам і у вирішенні проблем мешканців -  затягування вирішення питання з боку чиновників міської ради, прийняття ними рішень без узгоджень з депутатами, політичні загравання з мешканцями, невиконання раніше даних обіцянок, виділення коштів на проекти «політичних симпатиків», реалізовані проекти за кошти міського бюджету подаються як політичні заслуги.

 Тим не менш, цього року у нашому мікрорайоні – Левандівка-Білогорща – вдалось:

  1. Капітальний ремонт школи 65

У 2017 році завершено капітальний ремонт спортивного залу, тиру, басейну навчального закладу, а також початі роботи щодо повної реконструкції  стадіону. Сума  проектів - 7 млн грн, стільки ж плануємо залучити на розвиток школи у наступному.  

  1. Створення скверу Івана Сірка

Створення скверу почалось у 2013 році. Цього року проведені роботи  щодо благоустрою території- встановлені 24 ліхтарі з LEDівськими лампами, 48  лавочок, 8 смітників, проведено саночистку території, встановили алею та тротуарні доріжки. Вартість робіт 2,2 млн.грн. Своїм коштом висадили дерева і квіти, встановлено інформаційні таблички. Наступного  року встановимо відеоспостереження.

      3.Дитячий садочок на Білогорщі

Узгоджена та відведена земельна ділянка для побудови садочку, підготовлено кілька дизайнерських проектів майбутнього приміщення. Досягнено домовленостей робити не перебудову існуючого старого приміщення, а будувати садочок «з нуля».  

     4.Дороги та тротуари мікрорайону

Цьогоріч зробили дорогу і тротуар на вулиці Сірка (1 млн грн), облаштували прибудинкову територію - Повітряна 92 і 94 (1,2 млн грн). Замінено близько 15 люків линівок з металевих на пластикові. Їх часто крали і це створювало небезпеку для перехожих.

     5.Лісопарк

Пріоритетний проект, яким займаюсь усі роки свого депутатства. Спочатку головним було  зберегти територію лісу від забудовників, започаткували толоки і цьогоріч провели дві, промоція проекту у Громадському бюджеті, прийнято проект відновлення лісопарку, що мав би почати реалізовуватись у наступному році. 

На сьогодні болючими  питаннями для мешканців  Левандівки, Білогорщі залишається питання маршрутних перевезень - якість і перевезення згідно з графіком; освітлення у мікрорайоні та безпека,  налагодження інфрастуктури біля будинків та збереження житлового фонду.

У 2018 році планую також зосередить на масштабних проектах проведення центрального водопостачання та каналізування у мікрорайоні Білогорща (вже є готовий проект за 1 млн.грн), реалізація проекту відновлення лісопарку , початок будівництва дитячого садочку.