Версія для друку

Роман Іванців пропонує модернізувати технологію збору сміття у Львові

Депутат Львівської міської ради Роман Іванців взяв участь у Міжнародній виставці «ЕКОМОНДО» в італійському місті Ріміні. На виставці були представлені проекти екологічного спрямування близько 1250 світових фірм.

За словами Романа Іванціва, це найбільша виставка середньоморського регіону, на якій були представлені всі технології з переробки і утилізації сміття та відновлювальні джерела енергії.

«На виставці були представлені найпередовіші способи збору сміття, зокрема підземні сміттєві контейнери. Вони вигідні кількома чинниками, в першу чергу, це привабливість візуальна, друге, потреба меншої кількості контейнерів. Адже цей контейнер має об’єм 5 м. куб. А звичайні пластикові контейнери -  1,1 м. куб. Тому 1 підземний контейнер замінює 4 звичайних.  Третя позиція – це відсутність смороду в літній період. Під землею сміття перебуватиме при температурі 8 градусів. Відповідно, не буде швидко розщеплюватись і не виділятиме запах. Ще одна перевага – неможливість доступу до сміття за рахунок того, що воно щільно закрите кришкою».

 підземний.jpg

На думку депутата, враховуючи щільність забудови в центральній частині міста та туристичну привабливість Львова, в якості експерименту можна було б «запустити» цю технологію.

«Один такий контейнер з монтажем і закупівлею обладнання коштує близько 6 тис євро. Звідки брати кошти? Це можуть бути кошти бюджету розвитку міста та кошти з обласного бюджету. Через те, що місто платить кошти за вивіз сміття, область суттєво економить. Саме ці кошти можна було б спрямувати на модернізацію збору сміття у Львові».