×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Депутатський запит щодо запровадження часткової компенсації малому та середньому бізнесу при встановленні електричних заправок загального користування

Впродовж останніх десяти років Україна займає одне з провідних місць за кількістю придбаний електромобілів у Європі. За даними експертів частка електромобілів в Україні вже у 2020 році може становити від 7% до 10% , чому активно на сьогодні сприяє звільнення імпортних електромобілів від: ПДВ - 16,8%, збору до пенсійного фонду - 4,8% та акцизного збору - 103 Є. Також політика чинного уряду в певній мірі є виправданою, адже окрім покращення екологічної ситуації з викидами, вирішується питання паливної безпеки держави, оскільки чудово відомо, що більшу частину паливно-мастильних матеріалів наша держава імпортує з-за кордону, і ми це бачимо кожного дня, дивлячись на коливання цін на АЗС.

Втім місто, яке на сьогодні в Україні є  одним з лідерів за кількістю електричних  заправок, може найближчим часом зіштовхнутись з проблемою їх критичної  нестачі. Малий та середній бізнес, який зацікавлений у встановленні електричних заправок загального користування , у майбутньому значною мірою покращить екологічний стан міста та особисту фінансову складову. Адже заправка електричного авто в десять разів дешевша, ніж аналогічна заправка дизельного та бензинового палива.

Пропоную вже в наступний бюджет 2018 року включити часткову компенсацію (еквівалент 300 Є), малому та середньому бізнесу, які встановлюватимуть електричні заправки, задля популяризації та зацікавлення підприємства переходити на зручний та екологічно безпечний тип палива.

Така ініціатива, впевнений, призведе до популяризації електричних автівок та в цілому покращить економічну та екологічну привабливість міста.

У відповідності до статті 22 Закону «Про статус депутатів місцевих рад», прошу Вас повідомити мене про результати розгляду даного запиту.

 

Депутат фракції

«Українського об’єднання патріотів -УКРОП»                                                                                 Іван Гринда