×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 128
Версія для друку

Депутатське звернення щодо вжиття невідкладних заходів для покращення роботи громадського транспорту у м. Львові

Транспортна система міста є лакмусовим папірцем роботи місцевої влади. Ситуація з транспортом не є відірваною від усіх інших галузей міської господарки. Негаразди у містобудуванні, у розвитку транспортної інфраструктури Львова відображаються на транспорті, а проблеми із ним, у свою чергу, на медицині, освіті та інших галузях. Але у Львові відсутня концепція розвитку інфраструктури загалом, та транспортної системи зокрема. Відтак страждають львів’яни та мешканці прилеглих сіл. Вони залишаються заручниками бездіяльності влади міста.

Страшно уявити, що буде у Львові з настанням перших морозів і снігопадів. Усе знову замре? Перевізники працюють без чітких правил, але постійно щось вимагають. Комунальний транспорт став чорною дірою в бюджеті міста, в якій щороку безслідно зникають сотні мільйоні гривень міського бюджету. Вартість проїзду зростає, а рівень якості послуг - падає і падає. Натомість влада гордо заявляє що водії комунального транспорту будуть у… білих сорочках.

Натомість, про відсутність комплексного бачення транспортної системи міста, про брак якісного договору з перевізниками (бо той, про хиби якого активісти УГП наголошували, таки заблокований у суді), про те, що місту потрібна кардинально оновлена схема руху всіх видів громадського транспорту, зокрема, з урахуванням потреб новозбудованих кварталів, у чиновницьких кабінетах (і боронь Боже, при журналістах чи інвесторах) воліють мовчати. Люди щодня звертаються до депутатів, міські обранці на кожній сесії зачитують запити щодо схеми і графіків руху, стану автобусів тощо. Але ситуативні рішення вже не працюють!

Українська Галицька Партія вимагає від чиновників відповідальних за транспортну галузь, напрацювати концепцію розвитку громадського транспорту у Львові, з урахуванням потреб міста та його мешканців.

 

З повагою,

депутат Львівської міської ради                                                Тарас Чолій