Версія для друку

УКРОП: Проїзд для школярів у транспорті Львова повинен бути безкоштовним

Сьогодні, 1 вересня, у День знань голова фракції УКРОПу у Львівській міській раді Ігор Телішевський зареєстрував проект ухвали "Про безкоштовний проїзд учнів м. Львова на автобусних маршрутах загального користування та електротранспорті".

У проекті ухвали міської ради, зокрема, йдеться «про встановлення безкоштовного проїзду учнів на автобусних маршрутах загального користування та електротранспорті м. Львова щоденно з 7:00 до 20:00 год., за винятком вихідних, святкових днів і канікул, який діє за наявності учнівського квитка.

Перевізникам, які надають послуги з перевезень пасажирів на автобусних маршрутах загального користування м. Львова, забезпечити безкоштовне перевезення учнів загальноосвітніх шкіл та учнів навчальних закладів, підпорядкованих Львівській обласній раді у м. Львові», - наголошується в проекті ухвали від депутатів-укропівців.

Як прокоментував мотиви подання цього проекту ухвали її ініціатор Ігор Телішевський: «Питання функціонування громадського транспорту в місті наша фракція ініціює неодноразово – це стосується і якості перевезення, і вартості транспортних послуг, і логістики маршрутів. Сьогодні ми хочемо закцентувати особливу увагу на перевезенні школярів, адже для чималої кількості сімей, витрати ще й на транспорт для дітей є занадто великою статтею витрат. Будемо спілкуватись з нашими колегами у сесійній залі, щоб вони підтримали нашу ініціативу. Нагадаю, в Івано-Франківську школярі мають можливість їздити безкоштовно вже другій рік поспіль», - повідомив Ігор Телішевський.