×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 68
Неможливо завантажити XML-файл

Львів має негайно почати перемовини з інвесторами-переможцями від області для будівництва сміттєпереробного заводу, – Веремчук

Ще до наступного засідання сесії Львівської міської ради потрібно провести перемовини та розпочати процес підписання угоди із одним із інвесторів-переможців обласного конкурсу для будівництва сміттєпереробного заводу.

Про це йдеться у заяві «Народний контроль», яку сьогодні, 8 червня, озвучив голова фракції у Львівській міській раді Валерій Веремчук.

«Ми ще влітку вимагали оголосити інвестиційний конкурс. Але міський голова лише чекав кредити. До чого це привело? Львів перетворився на велику сміттярку, бюджет втратив понад 300 млн грн. Натомість оголошений обласною владою інвестиційний конкурс, який так скептично оцінили міські чиновники, уже дав результати. Область відібрала одразу три фірми-інвестори, які готові будувати сучасні сміттєпереробні заводи. Понад те, пропонує Львову на вибір одного із переможців конкурсу», – йдеться у заяві фракції. 

На думку депутатів «Народного контролю», якщо міський голова відкинете цю пропозицію, то стане очевидним – перешкодою до вирішення кризи є не політичні ігри, блокади, а небажання покласти проблемі край. Це означатиме, що і надалі із бюджету марно «доїтимуть» мільйони.

«Наполягатимемо не закривати літню сесію ради, поки виконавча влада не зрушить процес із місця. Ніхто із нас не має права іти відпочивати, поки Львів задихатиметься від спеки, смороду та бруду. І це не політика. Це тест на те, хто ми: безпорадні спостерігачі, неспроможні діяти в інтересах громади, чи все ж таки господарники у своєму місті», – виголосив Валерій Веремчук.