×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Депутатський запит Ігоря Зінкевича щодо необхідності перевірки фактів забруднення водойм та отруєння риби у Лисиницьких озерах

Мешканці Тракту Глинянського і Лисинич б’ють на сполох – ПрАТ "АГРОФІРМА "ПРОВЕСІНЬ" має намір засипати каскад природніх Лисиничівських озер і забудувати.

Про це повідомив 6 квітня на сесії Львівської міської ради депутат фракції «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» Ігор Зінкевич. Депутат пропонує вилучити для потреб громади каскад озер і підготувати ухвалу про створення ландшафтного заказника “Лисиничівські озера“.

«Люди б’ють на сполох, адже місце проведення дозвілля багатьох жителів мікрорайону перебуває під загрозою. Одне з водоймищ згаданого вище каскаду озер на території ПрАТ "АГРОФІРМА "ПРОВЕСІНЬ" було просто засипане, а потім подане, як земельна ділянка, що підлягає приватизації та забудові», - зазначив Ігор Зінкевич.

Нещодавно жителі спостерігали бурхливий потік нечистот з неприємним запахом, що призвів до масового отруєння риби. Зі слів активістів, агрофірма «Провесінь» використовує ці водойми виключно як технічні і абсолютно не дбає про екологію.

Депутат переконаний, що таке ставлення до водних ресурсів у нашому місті є неприпустимим та безвідповідальним, адже у місті не так багато водойм, де львів’яни можуть проводити дозвілля та відпочивати.

Депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич просить негайно втрутитись у ситуацію, коли представники вищезгаданої компанії свідомо забруднюють каскад озер, провести перевірку фактів забруднення водойм та отруєння риби.