×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Тролейбусу на вулиці Пасічній бути!

3 квітня з ініціативи депутатів від фракції «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» Львівської міської ради відбулися громадські слухання стосовно влаштування тролейбусного сполучення, щоб зв’язати електротранспортом мікрорайон Медової Печери з центральною частиною Львова.

На слухання прийшло багато небайдужих мешканців, які одноголосно проголосували за те, що такий маршрут потрібен і цей проект необхідно реалізовувати. Депутат Львівської міської ради Іван Гринда відзначив, що у нашому місті ми повинні звертати увагу на громадський транспорт, у першу чергу на електротранспорт. Тому що це більш екологічний і більш безпечний вид транспорту «Ми вважаємо, що мережа електротранспорту у Львові, зокрема, тролейбусна, має розвиватися і в цьому мікрорайоні , - переконаний Іван Гринда. – Ми будемо це питання лобіювати у Львівській міській раді, щоб мешканці вулиці Пасічної відчули, що питання розширення електротранспорту у цьому районі є пріоритетним».

Депутат-укропівець Богдан Гула за результатами слухань відзначив, що ніхто не заперечував проти того, що тролейбусну лінію треба продовжувати. Такий соціальний вид транспорту, як тролейбус, тут необхідний, адже у цьому мікрорайоні проживає багато пільговиків.

Протокол громадських слухань передали у департамент інфраструктури Львівської міської ради. Тепер над ним працюватимуть фахівці. Через два місяці відбудуться повторні громадські слухання, на яких департамент має представити напрацювання щодо того, де буде кінцева зупинка маршруту, через які зупинки він проходитиме і скільки, відповідно до проектно-кошторисної документації, коштуватиме його прокладання. Депутати Львівської міської ради від фракції УКРОП наполягатимуть, аби з міського бюджету вже цього року були виділені кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації.