×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Зробили для себе і своїх дітей!

25 березня близько двохсот мешканців Шевченківського району не полінувались, відклали інші справи і прийшли впорядкувати занедбану територію з чагарниками біля СШ №97, аби в майбутньому там постав затишний сквер.

Сквер ім. Івана-Віталія Берези, що переміг як малий проект у Громадському бюджеті. Однак для його реалізації потрібно було прибрати місце, і підготувати його для наступних робіт. Тож активісти мікрорайону, місцеві церква, школа та дитячий садок запросили небайдужих мешканців мікрорайону прийти на толоку. Роботи вистачило для усіх: працювали і дорослі, і школярі, і дошкільнята. Різали, носили, вантажили, возили, громадили, збирали, рубали, пиляли, - чого тільки не робили, але встигли окультурити майбутній сквер. Ще один сквер - Віри, Надії, Любові, який розташований поряд,чекає своєї черги, яка, вочевидь, буде у найближчу суботу 1 квітня. Адже активність мешканців мікрорайону свідчить: сидіти, склавши руки, ніхто не буде.

Депутат ЛМР Роман Іванців, який теж брав участь у толоці, коментує: «До депутатів часто звертаються з проханням : «Зробіть нам!». Те, що сталося у суботу 25 березня, - приклад, як громада може і вміє зорганізуватись сама для спільної справи. Адже ніхто краще від нас самих не зробить те, чого ми хочемо. Ми самі організовуємо свій простір. Впорядковуємо для себе і своїх дітей».

До речі, це не вперше громада Шевченківського району збирається на толоку. Минулоріч спільними зусиллями розчистили, прибрали і впорядкували Замарстинівський парк.

 

Для довідки:

Іван-Віталій Береза–мешканець Шевченківського району, випускник СШ№97, у липні 2014 загинув  у зоні АТО, відстоюючи  незалежність і свободу України та її громадян.