Версія для друку

Фракція “УКРОП” у Львівській міській раді ініціює процес деокупації банківської сфери в Україні

23 березня на сесії Львівської міської ради депутат фракції «Об’єднання українських патріотів – УКРОП» Іван Гринда зачитав звернення до Президента України про необхідність деокупації банківської сфери в Україні.

Таке звернення підтримали 49 депутатів.

У зверненні, зокрема, зазначається: «Національний банк заявив, що єдиним цивілізованим шляхом виходу російського капіталу з банківської системи в Україні є продаж фінансових установ Російської Федерації або поступове скорочення їхньої присутності на вітчизняному ринку.

Боротися з агресором, який вдався до прямої експропріації українських підприємств в анексованому Криму та на окупованому Донбасі його ж методами – націоналізацією компаній на користь України. Ми категорично проти того, щоб дозволити продаж фінустанов з російським корінням, які працюють у нашій країні.

Не можна дозволити продаж фінустанов з російським корінням, які працюють у нашій країні! Ми вимагаємо від Президента України невідкладно скликати РНБО та розглянути питання про блокування роботи (активів і пасивів) російських банків – як державних, так і приватних.

Ми також заявляємо про те, що у разі продажу російських банків будь-яким інвесторам, усіма законними методами добиватимемося блокування їхньої роботи під новими вивісками та не будемо вважати цих покупців добросовісними набувачами, адже переконані, що активи мають належати державі Україна та її народу.

Депутати закликають владу не гаяти час, адже якщо Україна не проявить ініціативу в цьому питанні, РФ і надалі матиме можливість миттєво обвалити нашу банківську систему, зупинивши роботу своїх фінансових установ. Час розпочати справжню деокупацію економіки України!»