×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

У Львові на даху школи будуватимуть сонячну електростанцію

У 2017 році у Львові у СЗШ №68 зводитимуть першу дахову сонячну електростанцію. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив автор ініціативи, депутат фракції «Народний контроль» Тарас Ворко.

«За результатами мого депутатського звернення, у бюджеті розвитку на 2017 рік закладені кошти – 1,3 млн гривень - на будівництво дахової сонячної електростанції для СЗШ №68», - написав депутат.

За його словами, над проектом працювала група експертів, що підготувала його техніко-економічне обґрунтування. Також ініціативу підтримав департамент гуманітарної політики.

«Сьогодні увесь цивілізований світ активно переходить на альтернативі джерела енергії. І Львові треба скористатися цим досвідом, таким чином заощаджувати на енергоносіях. Тож, сподіваюся, що наш проект, який є пілотним для міста, вдасться успішно реалізувати і він дасть поштовх для подальшого використання новітніх технологій», - зазначив Тарас Ворко.

Також додав, якщо «пілот» запрацює, у майбутньому ініціюватиметься встановлення сонячних електростанцій у всіх школах і садочках міста.