×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Наступного року розпочнеться облаштування площі Святого Теодора

На площі Святого Теодора у Львові нещодавно завершились археологічні роботи. У процесі розкопок було виявлено давній цвинтар XVIII ст. та давньоруські об’єкти княжих часів.
Як повідомив секретар комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища ЛМР Сергій Івах, після ґрунтовного дослідження площі, буде проведена її реконструкція.
«Площа Святого Теодора – одна з найстаріших у Львові розташована неподалік від його центральної частини. Вона мала б бути презентаційною, але зараз її можна назвати недоглянутою На мої запити про необхідність реконструкції площі, повідомлялось, що насамперед потрібно провести археологічні роботи. І ось на пленарному засіданні 15 вересня у бюджет розвитку вдалось закласти 190 тис. грн. на проведення археологічних робіт ще в цьому році».
Зі слів Сергія Іваха, значна частина площі часто перетворюється на постійне місце паркування автомобілів. Крім цього, на площі Святого Теодора розташовані несанкціоновані кінцеві зупинки автобусних маршрутів №8 та №22
«Сама площа та хідники зруйновані, на поверхні асфальтних доріжок утворились вибоїни. Отож після археологічних розкопок можна буде починати реконструкцію самої площі, яка, я сподіваюсь, згодом стане окрасою міста. Крім цього, докладу максимум зусиль для того, щоб в бюджеті розвитку на 2017 рік були закладені кошти для ПКД і виконання робіт з реконструкції».
Додамо, в рамках “Майстерні міста” було презентовано проект ревіталізації площі Теодора. Учасники події запропонували висадити нові дерева, оновити газони, позначити фундамент церкви окремим видом мощення, прокласти велосипедні маршрути для дітей, встановити вказівники.