×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Депутатський запит щодо забудови по вул.Довбуша №15

До мене, як до депутата Львівської міської ради, звернулися мешканці мікрорайону «Старе Знесіння», щодо скандальної забудови на вул.Довбуша,15.
Згадана територія знаходиться в Регіональному ландшафтному парку «Знесіння», а саме,на плато Велесової гори та біля підніжжя пам’ятки природи - Гори Лева.
За цією адресою ТзОВ «АрхіБуд»планувало звести 5–ти поверховий готельно-рекреаційний комплекс до «ЄВРО-2012». У разі завершені будівництва, ця споруда перекриє характерні обриси силуету гори, а підземні гаражі зруйнують геоморфологічну структуру плато.
Гора Лева внесена до Списку всесвітньої спадщини під охороною ЮНЕСКО. Їх охорону та охоронну зону формує територія, що безпосередньо прилягає до них. Зокрема, ділянка на Довбуша, 15 є невід’ємною складовою прокладеної траси, яку історики називають«цісарською» (королівською) стежкою». Це цілісна система пізнавальної, оглядово-рекреаційної, історично-виховної функції, яка збереглася до наших днівта яку можуть назавжди знищити.
Львівська громада сім років поспіль у судах відстоювала землі парку «Знесіння» від забудови, ів березні 2014року Галицький районний суд міста Львова скасував ухвали ЛМР, якими передбачалась забудова ділянки на вул.Довбуша, 15.На жаль, у листопаді 2016 року забудовник поновив роботи за даною адресою.
Зважаючи на те, що«ЄВРО 2012» уже в минулому, нагальна потреба у такому готельному комплексі відпала, вважаю, використання паркової зони під забудову у бізнесових цілях - злочинним.
На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 13 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», та ст.49 Закону України «Про місцеве самоврядування»,
Прошу:
-дати вказівку відповідним управлінням ЛМР перевірити усі дозвільні документи ТзОВ «АрхіБуд» на забудову та взяти під особистий контроль збереженняцілісностіРегіональному ландшафтному парку «Знесіння».
Про результат розгляду цього запиту прошу повідомити мене у строки визначені ч.2 ст.13 Закону України «Про статус депутата місцевих рад» та відіслати відповідь за адресою: м.Львів, пл.Ринок,1, к.222.