×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

У Львові ініціюють створення Центру Науки

У Львові ініціюють створення Центру Науки - осередку, у якому поєднаються сучасні інтерактивні наукові виставки для дітей, медіатека для майбутніх науковців, гуртки робототехніки, програмування, лабораторії для молодих дослідників, експериментальні багатофунціональні майданчики, обсерваторія, простори, де наука цікава і доступна.

Таку ініціативу комісії ЛМР з питань культури, молодіжної політики та спорту сьогодні на сесії озвучила депутат міської ради фракції “Об’єднання “Самопоміч” Юлія Хомчин. Це звернення комісія просить підтримати усіх депутатів та скерувати до міського голови Львова Андрія Садового. “Львів може стати першим містом в Україні, де створено Центр Науки. Ми перші зможемо заявити, що Львів, інвестуючи у такі процеси та проекти, готує майбутню наукову еліту із дитинства”, - вважає Юлія Хомчин.

За її словами, Львів уже став найбільшим туристичним центром України і тепер потрібно інвестувати у самих львів’ян. “Завданням нашого скликання міськради я бачу дати львів’янам надію на те, що це місто буде розвиватися і в ньому їхні діти досягнуть успіху. Для цього достатньо зробити кілька знакових проектів.

Юлія Хомчин зазначила, що такі центри дуже популярні за кордоном. Зокрема, Центр Науки «Коперник» у Варшаві. “У 2010 році Центр створила міська влада спільно із міністерством освіти, і зараз - це одна із найвідоміших та навідвідуваніших установ, якою пишається вся Польща. «Коперник» підвищує імідж міста, спонукає його розвиток як наукового центру та є джерелом надходжень у міський бюджет. З моменту відкриття Центр відвідали сотні тисяч дітей”, - каже Юлія Хомчин.

На думку депутата, Центр Науки у Львові має теж всі підстави бути успішним: “На проект буде легко знайти інвесторів, як за кордоном, так і в Україні. Власники капіталів розуміють, які іміджеві дивіденди для них мають інвестиції у найбільший і найсучасніший в Україні науково-експериментальний центр для дітей. Шкільні екскурсії, які їздять до Львова з усієї України, не зможуть оминути Центр Науки. Для багатьох дітей відвідання Центру Науки буде одним із найяскравіших вражень, яке декому зможе змінити життєвий вибір”.