Версія для друку

Площа Святого Теодора у Львові потребує реконструкції

Із проханням облаштувати новий громадський простір на площі Святого Теодора, комфортний для мешканців та привабливий для туристів, звернувся до міського голови Андрія Садового секретар комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища Сергій Івах.

З його слів, площа Св. Теодора є однією із найстаріших площ м. Львова та розташована неподалік його центральної частини. Площа мала б бути презентаційною, але зараз її швидше можна назвати недоглянутою. Крім цього, на площі Св.Теодора розташовані несанкціоновані кінцеві зупинки міжміських автобусних маршрутів.

«Варто зауважити, що депутатські комісії з питань інженерного господарства, транспорту, зв’язку і житлової політики, а також фінансів і планування бюджету, підтримали моє звернення з проханням необхідності розробки проектно-кошторисної документації з капітального ремонту площі Святого Теодора та проведення археологічних робіт історичного ареалу вищезазначеної площі. Уже є перші результати. У відповідь на моє звернення виділені кошти на проведення археологічних досліджень у 2016 році», - пояснив секретар комісії.

На думку Сергія Іваха, також важливо врахувати побажання людей, які мешкають на площі Св.Теодора і прилеглих до неї вулицях, щодо встановлення пам’ятного знаку на місці колишньої церкви.

«Водночас буду наполягати, щоб ще у цьому році було розроблено проектно-кошторисну документацію реконструкції площі, а на 2017 рік закладено кошти для її облаштування», - зазначив депутат.